perjantai 4. joulukuuta 2015

Broileria mozzarellalla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja punaisella pestolla


Ensin on ihan pakko kertoa kun kävin toissapäivänä työterkkarilla lain vaatimassa tarkistuksessa. Samalla katsottiin vähän veriarvoja. Mun kolesteroliarvot (onpa muuten vaikea sana) näytti, että hyvää kolesterolia oli 2,65 mmol/l. Terkkari ihmetteli tätä ja sanoi ettei ole koskaan nähnyt kellään näin hyvää arvoa. Ja arveli mun syövän TODELLA rasvatonta ruokaa. Nyökyttelin vaan, koska en viitsinyt järkyttää häntä sillä, että käytän aina ruuanlaitossa voita ja kuohukermaa, syön paljon majoneesia jne jne. Ja nimenomaan niitä vähärasvaisia tuotteita välttelen. Tässä se taas nähdään! Olemme yksilöitä, ja toiselle sopii toinen ruokavalio ja toiselle toinen.

Tämä ruoka on jo siltä viikolta, kun isäntä oli Gotlannissa. Tämä oli erittäin herkullista ruokaa ja mun mielestä tähän sopi kaveriksi tosi hyvin pakastekasvissekoitus (parsakaali-porkkana-kukkakaali). Toki perunat, pasta tai riisikin käy, kenen ruokavalioon ne vaan sopii. Ohje on Sinin keittiöstä, kiitokset sinne! ♥

Mozzarellalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytetyt broilerit


4 broilerin rintafilettä (käytin hunajamarinoituja)
4 aurinkokuivattua tomaattia
1 pkt (125 g) mozzarellaa
n.3 tl punaista pestoa
3-4 dl ruokakermaa
coctail-tikkuja

Pyyhi fileistä enin marinadi pois. Leikkaa fileisiin "tasku" ja levitä isoiksi. Laita väliin aurinkokuivattua tomaattia, siivu mozzarellaa ja noin 1tl punaista pestoa. Sulje coctail-tikkujen avulla. Ruskista broilerit pannulla ja laita uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puolisen tuntia.


Ulkona on taas aikamoinen keli.... :/ Onneksi pääsen Viskin kanssa sisähallitreeneihin purkamaan siltä suurimmat energiat pois. Muuten täällä saattaisi repiä pelihousunsa niin koira kuin emäntäkin! ☺ Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!! ♥



4 kommenttia:

  1. Sama juttu mulla kolesteroliarvojen kanssa :D
    Ostan tuotteen mahdollisimman täysrasvaisina ja käytän vain voita ja kermaa.
    En osta mitään keinotekoista ja vähärasvaista tai ainakin välttelen niitä viimeiseen saakka :)
    Ihanan näköistä ruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä ja nyt taas sain vahvistusta asialle että oikealla tiellä ollaan! :)

      Poista
  2. Tuossa broiskureseptissä on nyt kyllä monta hyvää makua yhdistettynä! Kevyttuotteita välttelen minäkin ja kolesteroli on ollut aina hyvä. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurajuusto olisi vielä sopinut kylkeen... ;)
      Kiitos samoin, oikein mukavaa Itsenäisyyspäivä viikonloppua!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)