sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vehnättömät suolakeksit & Itsenäisyyspäivää


Tässä vielä yksi ohje viime viikonlopun pikkujouluista. Sen verran hyviä olivat nämä suolakeksit, että muutama pellillinen on tullut tehtyä jo lisää. Töissäkin kaikki ihastuivat näihin, ja sain jo peltipurkinkin, johon kuulemma SAAN niitä leipoa! :) Kauheen kivoja työkavereita mulla. 
Ohje löytyi Tinskun keittiöstä

Vehnättömät suolakeksit
pellillinen


3 dl suolapähkinöitä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl mantelirouhetta
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavan- tai chiansiemeniä
½ dl vettä
2 kananmunaa
½ tl mustapippurirouhetta

Päälle:
sormisuolaa
(mustapippuria ja savupaprikamaustetta)

Rouhi suolapähkinät tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmunien rakenne rikki veden joukkoon ja lisää seos kuiviin aineisiin hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. 
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Rouhi hieman suolaa taikinan päälle ja halutessasi rouhi lisää myös pippuria. Savupaprikamauste sopisi tähän myös hyvin.
Leikkaa esim. pizzaleikkurilla tai veitsellä levyyn salmiakkikuvion tai neliön mallinen ruudukko, jotta saat kypsästä levystä keksit näppärästi lohkottua irti toisistaan.
Paista uunissa 160 asteessa noin 50 min. 

Nauti suolakeksit esim. juustojen tai graavisiaan kanssa, tai miksei vaikka ihan sellaisenaan. Hyviä ovat!! Ja ihan vinkkinä vaan, että nämä olisivat myös hyvä joululahja, kauniiseen peltirasiaan pakattuna ja pakettiin lisäksi esim. hyviä juustoja ja joku hyvä viini.


Itsenäisyyspäivän kunniaksi suolapähkinät huuhtoutuivat kurkusta alas Fresita-glögi drinkeillä. Suosittelen maistamaan, aika hauskan makuinen, jouluinen drinksu. Laitoin lasiin ihan simppelisti puolet glögiä ja puolet Fresitaa. Enemmän prosentteja drinksuun saa kun käyttää alkohollillista glögiä.


Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!!! ♥


6 kommenttia:

  1. Oi vitsi näyttää hyviltä nuo suolakeksit! Oon ihan hurahtanut siemennäkkäriin, täytyy tuotakin testata ;)

    -Pappadiippa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne OLI hyviä!!! Ja ihanaa kun niitä voi tuunata erilaisin maustein ja taas saa ihan uuden keksin!! :)

      Poista
  2. Ihana suolakeksiohje. Näitä vois tehä ens vkonlopun pikkujouluihin. Ja tuo graavattu siika.. :p!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Graavisiika on ihan parasta!! :) Ja kandee tehdä, helppoja ja ERITTÄIN hyviä suolakeksejä!! Ja paljon terveellisempiäkin kun ne tavalliset.

      Poista
  3. Ihana resepti ja miten komea Viski onkaan, upea komustus kertakaikkiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy!! ♥ Ja kyllähän siitä Viskistä aika komea on kasvanut. Aika rasittavassa iässä vaan tällä hetkellä........ ☻

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)