torstai 3. joulukuuta 2015

Herne-vuohenjuusto-pekonisalaatti


Tässä vielä yksi salaatti viime viikonlopun pikkujouluista. Ajattelin, että jotain vihreetäkin pitää olla tarjolla, mutta jotenkin ei aina jaksais syödä perusfetasalaattia. Vaikka se hyvää onkin, niin joskus vaan siihenkin kyllästyy. Tämäkin ohje on Yhteishyvän reseptejä ja mielestäni ainakin oikein kelpo ohje. Muistakaa vaan, että sekoitatte tuon kastikkeen vasta juuri ennen tarjoilua salaatin sekaan. Itse sekoitin sen heti tehdessä ja salaatti tarjoiltiin vasta 3-4 tunnin päästä, jolloin se näytti jo vähän nuupahtaneelta. Onneksi se ei itse makuun vaikuttanut mitenkään.

Herne-vuohenjuusto-pekonisalaatti


200 g vuohenjuustoa
1 pss pakasteherneitä (200 g)
5 viipaletta pekonia
1 rasia salaattisekoitusta
1 omena

Hunaja-viinietikkakastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsami- tai viinietikkaa
2 tl sinappia
2 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Kaada pakasteherneiden päälle pari desiä kiehuvaa vettä ja anna niiden sulaa ja lämmetä salaatinteon ajan. Paloittele pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Valuta rasva pois ja anna jäähtyä. Nostele tarjoiluastiaan salaattisekoitus. Paloittele joukkoon vuohenjuusto. Halkaise omena, poista kanta ja siemenkota ja paloittele. Ripottele salaatin joukkoon pekonit, omenapalat ja valutetut herneet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon (juuri ennen tarjoilua).

Mun mielestä herneet kuuluu kans jouluun. Muistan kuinka kouluaikana tuli koulun jouluruokailussa syötyä ainoastaan kinkkua, sinappia, perunaa ja herneitä! :) Olihan sitä siinä. Nykyään onneksi jo vähän kaikkiruokaisempi....



Pakko lisätä tännekin tämä hauska "video" minun ja Viskin tempputuokiosta. Olettehan jo käyneet kurkkimassa Viskin joulukalenteria?! ☺


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)