torstai 17. joulukuuta 2015

Ihanan maukkaat aamiaissämpylät (vehnätön)


Tässä on ihanan jouluinen leipäohje kaikille "vehnäongelmaisille". Tai miksei näitä muutkin voi syödä, oli nimittäin aika kelpo resepti tämäkin. Ja nuo mausteet tekivät sämpylöistä ihanan jouluisia. Miksei nämä siis sopisi vaikka joulupöytään?!

Aamiaissämpylät
(9 kpl)


3 munaa
1 dl kuohukermaa
3 dl mantelijauhetta
½ dl rouhittuja pellavansiemeniä
1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 maustemitta leipämaustetta (anis, fenkoli, kumina)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat kuohkeaksi. Lisää kerma ja sekoita. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta muutaman minuutin ajan. Muotoile taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Se onnistuu helpommin, jos kostutat kätesi vedellä. Asettele taikinapyörykät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 20-25 minuuttia.

P.S. Voit ripotella sämpylöiden päälle seesaminsiemeniä ennen uuniin laittoa!


Mä aion tänään repäistä ja mennä Someron kirkkoon kuuntelemaan Mikko Mäkeläistä. Kyllä, kuulitte oikein, minä - kirkkoon ja vielä vapaaehtoisesti. Ja vielä maksan siitä. Ihmeiden aika ei ole ohi! Mutta se Mikko Mäkeläinen ♥ 

2 kommenttia:

  1. Uudentalon Emäntä18. joulukuuta 2015 klo 3.45

    Heippa!
    Lueskelin jälleen blogiasi, ja mietin, että olisipa ihana päästä teille syömään :D
    Kaikki ruuat ja sun leipomat ihanuudet, leivät ja kakut ja muut, oi oi!
    Joo, onhan täällä toki reseptitkin, että voisi itse valmistaa, mutta tänä syksynä on ollut tosi heikosti energiaa ja aikaa leipoa. Nyt kyllä harkitsen jouluksi niitä vehnättömiä "ruisleipiä", olisivat varmasti ihania graavikalan kanssa jouluyön pikkusuolaisena...

    Ihanaa joulunaikaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuules, meidänpäs pitääkin järjestää meillä joku bloggaajailta niin pääset syömään! Marttilan tilan Jonnakin varmaan mielellään tuosta naapurista tulee mukaan ja varmasti muitakin saatais!! :)

      Ihanaa joulunaikaa teillekin!!! ♥

      P.S. Mä ajattelin sortua jouluna muutamaan palaseen ihan aitoa saaristolaisleipää.... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)