lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kesäkurpitsa-halloumipihvit & lime-jogurttikastike


Tämä(kin) ohje on odottanut toteutusta jo aika kauan. Tai oikeastaan siitä saakka, kun ohjeen Hella & houkutus -blogista bongasin. Reseptin alkuperä on Yhteishyvä. Yhteishyvän sivuilta löytyy muutenkin tosi kivoja arkiruokareseptejä. Mutta palatakseni näihin pihveihin, minä en laittanut mukaan korppujauhoa, niinkuin Mona oli tehnyt. Enkä myöskään paistanut näitä pannulla, vaan uunissa. Onnistuivat uunissakin vallan mainiosti. Muistakaa vaan puristella kunnolla liika neste kesäkurpitsasta pois. Pihvit pysyvät näin paremmin kasassa, eivätkä paistettaessa leviä niin paljon. Mitään tarkkaa paistoaikaa en osaa sanoa (lämpö 225 astetta). Kannattaa antaa kuitenkin pihvien kunnolla ruskistua päältä ja siinä vaiheessa ne todennäköisesti ovat jo sopivasti kypsyneetkin. 

Lime-jogurttikastike


1 dl turkkilaista jogurttia
½ limen raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna sen maustua pihvien teon ajan.


Kesäkurpitsa-halloumipihvit


1 kesäkurpitsa (300-400 g)
150 g halloumijuustoa
1 kananmuna
oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi
rucolasalaattia

Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa kanamunan kanssa. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä pieniä pihvejä. Anna pihvien ruskistua molemmin puolin. Tarjoile limetti-jogurttikastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.


Pihvit saivat kaverikseen lohimedaljongeja. Voin sanoa, että aika kelpo ateria! ♥

4 kommenttia:

  1. On kyllä hyvän näköinen ateria. Minäkin tykkään kovasti tuosta Yhteishyvän reseptistä. Hyvä tietää, että noiden pikkupihvien valmistus onnistuu myös uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Rommirusina! Minäkin tykästyin näihin kovin ja aion kyllä tehdä uudelleenkin. Ja juu, uunissa paistu onnistui hyvin!!

      Poista
  2. Namia, Ihana ateria. Lohi lempparia, ja nuo pihvit vaikuttaa herkuilta. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi onkin ihan superhyvää ja testaapa nuo pihvit ja...nam!!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)