perjantai 1. huhtikuuta 2016

Persikka-rahkapiirakka (gluteeniton)


Pääsiäiset (ja lomat tältä erää) lusittu. Hyvin levänneenä on hyvä palata takaisin normaaliin arkeen. Teen pääsiäisen "seikkailuista" vielä erillisen postauksen. Tässä pääsiäisen ainoa ja ihan pirun herkullinen keittiötuotos. 

Persikka-rahkapiirakka 
(gluteeniton)


Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 dl maissijauhoja
1½ dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
1 tlk (410 g) persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja nosta hiukan ylös reunoille. 
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna tortun jäähtyä.
Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkatorttu kylmänä.


Voitteko uskoa, että meidän pikkujäbä oli loman jälkeen niin väsynyt, että kykeni jopa olemaan ihan rauhallinen kissojen seurassa. Edistystä ♥


Näihin kuviin & näihin tunnelmiin - oikein mukavaa viikonloppua kaikille!! ♥

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen rahkapiirakka!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ ja samoin sulle, oikein mukavaa (ja toivottavasti myös aurinkoista) viikonloppua!

      Poista
  2. Kiva ohje. Molempia jauhoja olen hankkinut, mutten ole vielä leiponut niistä. Minkätyyppinen pohjasta tulee. Rapea, hauras vai pehmeä? Kaurajauho näkyy käyvän yksinään ainakin pitsaaan ja pannariin, mitenkähän esim. piirakat. Fodmap-ruokavalio on vielä piirun kinkkisempi kuin pelkkä gluteeniton. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tämä pohja vastasi ihan täysin "normaalia" murokakkupohjaa. Rapea reunoilta ja pehmeä niiltä osin missä oli täytteen kanssa kosketuksissa. Todella hyvän makuinen.
      Mulla on yks kirja tuosta Fodmap -ruokavaliosta. Olen siihen päällisin puolin tutustunut, mutta täytyy vielä syvällisemmin tutustua. Siinäkin oli jotain herkullisia reseptejä, pitääkin alkaa testata niitä! :)

      Poista
  3. Toi pohja tais toimia paremmin, kun se mun testaama.;) täyte on kyllä ihan sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää pohja käyttäyty ihan kuin "normaalit" pohjatkin käyttäytyvät. Ja oli tosi hyvää. Pelkäsin aluks tuon kaurajauhon käyttöä, mutta en ainakaan huomannut että se olis mitään aiheuttanut. Tai eipä tuo 1,5 dl kaurajauhoa tee paljoa per piirakkapala.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)