perjantai 5. elokuuta 2016

Pyhäpata naudasta


Patoja tulee yleensä tehtyä aina syksyllä ja talvella, ei niinkään kesäisin. Mutta nyt kun oli muutama viileämpi päivä, käytin ne "hyödykseni" ja sain taas pakastinta yhden lihapaketin verran tyhjemmäksi. Tälläiset padat ovat isännän herkkuruokia. Mun mielestä tämä oli muuten todella herkullista, mutta en tiedä mikä on tullut, kun tuo naudanliha ei oikein meinaa maistua.... Ajattelin seuraavaksi kokeilla tehdä tätä samaa pataa, mutta possusta tai broilerista. Josko sitten maistuisi paremmin. Sienet laitoin sulkuihin sen takia, koska itse en niitä laittanut. Täällä näet asustaa yksi joka ei tykkää sienistä - minä. 
Ohje on leikattu joskus jostakin lehdestä, eli reseptin alkuperää en tunne.

Pyhäpata


 400 g vähärasvaista suikaloitua naudan paistia
2 isoa sipulia pilkottuna
6 valkosipulin kynttä
95g aurinkokuivattuja tomaatteja
200g erivärisiä paprikasuikaleita (pakaste)
200g vihreitä papuja
200g miniporkkanoita
(n.200g tuoreita kantarelleja)
(170g kokonaisia herkkusieniä)
5 dl Flora Kevyt&paksu valmistetta
1 tl mineraalisuolaa
2 tl sitruunamehua
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl rakuunaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
mustapippuria
rypsi tai oliiviöljyä paistamiseen
vettä

Paista mustapippurilla, paprikajauheella ja balsamiviinietikalla maustetut paistisuikaleet hyvin öljyssä, laita suikaleet pataan. Paista samassa rasvassa sipulit, valkosipulit ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, paista niin että saavat vähän väriä, lisää ne pataan. Lisää pataan niin paljon vettä että lihat peittyvät, laita 200 -asteiseen uuniin 40 min.
Paista suolalla, rakuunalla ja juustokuminalla maustetut (sienet), porkkanat, paprikasuikaleet, vihreät pavut oliiviöljyssä niin että saavat vähän väriä, lisää sitruuna ja Flora Kevy&paksu, sekoita ja lisää padan sisältö seokseen, lämmitä niin että alkaa kiehua, laita seos pataan ja anna olla 175 -asteisessa uunissa noin 30 min, tarkista maku ja lisää mausteita ja nesteitä maun mukaan. Tarjoille täysjyväriisin kanssa ja sirottele pinnalle tuoretta persiljaa (jos löytyy).


Yksi työpäivä vielä edessä ja sitten lomafiiliksiä! ☺☺☺☺☺ Isäntä on jo sopivasti loman alkuun saanut itselleen vuosisadan flunssan. Saa nähdä saanko minä lomailla ilman sairastumista..... :/

 

4 kommenttia:

  1. Pyhäpadan nimisiä ruokaohjeita on monenmoisia...minäkin olen muutamaa sorttia tehnyt. Lähinna kasvikset ja mausteet vaihtelee...liha pysyy. Mulla samainen juttu ollut jo pidemman ajan naudanlihan suhteen. broileria ja possu menevät, vaan nauta ei niinkään. Sulla onnellisella vasta loma alussa, mulla alkoi jo työt eilen. Viskille rapsutukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli on meitä muitakin joille nauta ei maistu, kiva kuulla!
      Sulla on tosi herkullisia pataohjeita, monet olen jo korvamerkannut että talvella niitä testailen!
      Viski kiittää rapsutuksista ♥

      Poista
  2. Hei, minä olen myös enemmän kana, possu sekä kala ihmisiä.
    Harvakseltaan tulee naudanlihaa käytettyä paitsi nyt jauhelihassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo harvakseltaan minäkin olen käyttänyt ja taas totesin että ei oikein maistu.
      tosin meidän äiti tekee sellaista superherkullista naudanlihakastiketta josta oikeasti tykkään tosi kovin. Hauduttaneeko sitä sit jo niin kauan että siitä tulee niin hyvää, en tiedä. Vai mausteetko sen tekee.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)