torstai 11. lokakuuta 2018

Da Capo -juustokakku


Pikkupatukka Da Capo on yks mun suosikeista, Pätkiksen ja Jimin lisäksi. Da Capoa vaan ei ole tullut vielä koskaan käytettyä leivontaan.
Mutta nyt taidan kyllä käyttää uudemmankin kerran. Tämä oli ihan älyttömän, "moussemaisen" pehmeä kakku. Da Capo ei mitenkään hallitsevan kovin tässä maistunut. Jos haluaa lisämakua, niin suosittelen vaihtamaan tuosta maitosuklaasta vielä osan Da Capoihin.
Ohjeen löysin Makeaa elämää pilvilinnassa - blogista. Kiitos tuhannesti Anna!!!

Da Capo -juustokakku


Pohja:
175 g täytekeksejä (Domino)
60 g voita

Täyte:
3 liivatetta
130 g maitosuklaata
100 g Da Capoja
2,5 dl Flora Vanillaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ rkl vettä

Hienonna pohjan keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuru irtopohjavuuan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele suklaat mikron kestävään astiaan ja lorauta joukkoon tilkka Flora Vanillaa. Sulata suklaat mikrossa. Vatkaa loppu Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita ja lisää joukkoon sula suklaa. Lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet täytteen joukkoon. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Koristele Da Capoilla ja sulatetulla suklaalla.



Muistatte ehkä kun viime vuonna juuri ennen joulua kirjoitin kirjeen joulupukille. Jos ette muista, niin voitte käydä lukaisemassa kirjeen TÄSTÄ.


No siis pukkihan ei tuonut mun miehelle uutta työpaikkaa, uudet työtehtävät toisessa yksikössä kuitenkin. Mutta omaksikin yllätykseksi, se olen minä joka vaihdan työpaikkaa. Tänään oli vika päivä nykyisessä, jossa viihdyin muutamaa kuukautta vaille 10 vuotta. Maanantaina alkaa uudet työt ja uudet haasteet, jippii!! 😍 Ja tästä syystä siis tämän kakunkin leivoin. Se meni työkavereille "viimeiseksi leipomukseksi". 😁



Ja kuulkaas, niin vaan kuultiin mun toive siitä joulun ihmeestäkin! Ystäväpariskunnalla on nyt ihana, pieni ja pippurinen TYTTÖ! Hän taitaa itse asiassa juurikin tänään täyttää kokonaiset 7 vkoa! ♥
Olen kyllä ihan superonnellinen ystävieni puolesta!!!! 💗


Tuo terveysjuttu ei sitten olekaan mennyt ihan niin putkeen. Viskin nivelongelmat ja hyvän ystävän vakava sairastuminen....Viskin jutut nyt on joten kuten hallinassa, mutta ystävän sairastuminen on kyllä vetänyt olon aika avuttomaksi....


Mutta nautitaanhan elämästä ja tehdään just niitä juttuja mitä oikeasti halutaan tehdä!! ♥
Siksipä me lähdemmekin koko perhe (paitsi kissat) merelle viikonlopuksi! 🐟

6 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää aivan super hyvältä. Eipä ole koskaan tullut leivottua Da Capoista mitään, ehdottomasti kokeiluun. :) :p Ihanaa viikonloppua vesillä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! ♥
      Kokeile ihmeessä! Oli kyllä niin moussemaisen pehmoinen kakku, että tämä taitaa jäädä meille ihan "vakkarikakkulistalle". :)

      Poista
  2. Kuulostaa niin hyvältä! Da Capoa en minäkään ole leivontaan hyödyntänyt, vielä :)
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen lisäksi että tämä kuulostaa hyvältä, niin tämä myös oli ihan superhyvää. Kokeile ihmeessä!
      Kiitos samoin - ihanaa viikonloppua!! ♥ Annetaan auringon helliä...

      Poista
  3. Minäkin tykkään da caposta, tätä kakkua on testattava! Kuivakakkuun olenkin da capoa läyttänyt, mutta en juustokakkuun vielä. Onnea uuten työpaikkaan! Minäkin haaveilen jos vielä uskaltaisi tai ehkä ennekaikkea kelpaisi jonnekin toisaalle. Alkaa olla tahti tuolla nykyisessä sen verran kova ettei oikein enää jaksa. Pörssiyhtiö, pitää tuottaa ennenkaikkea voittoa osakkeen omistajille. Siinä jää kyllä työntekijän hyvinvointi äkkiä toiselle sijalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt taidan muistaakin sen sun DaCapo kakun. Pitää testata sitäkin joskus!
      Ja kiitos!! ♥ Viikko takana uudessa työpaikassa ja olen kyllä niiin älyttömän iloinen, että sain tilaisuuden vaihtaa työpaikkaa!! Vaihtelu virkistää ja uuden oppiminen ja uudet työkaverit toivat kyllä mukavan piristysruiskeen!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)