torstai 5. maaliskuuta 2020

Tonnikalapiirakka


Joskus (mun tapauksessa aika usein) iskee ihan järjetön himo leipoa jotakin. Välillä se koskee makeaa leivontaa ja välillä tekee mieli tehdä jotain suolaista. Tällä kertaa se koski suolaista. Ja koska kauppaan on se 10 km matkaa, ei ihan joka himotuksen takia jaksa lähteä sinne ajamaan. Tässä on siis piirakka joka on tehty täysin niillä aineksilla mitä kaapista löytyi. 
Omaan makuun tämän piirakan täytteet oli vähän pliisut, koska tykkään että piirakassa on vähän sitä sun tätä ja vielä vähän jotakin. Mutta välillä on kyllä hyvä pysytellä ihan perusaineksissa ja kokeilla tehdä hyvinkin simppeleitä piirakoita. Runsaan salaatin kanssa tämä oli oikeinkin kelpo välipala. Hyvänmakuisesta pohjasta lisäpisteitä. Saman tyyppistä pohjaa olen käyttänyt myös tässä 👉 broileripiirakassa.

Tonnikalapiirakka
24 cm

Pohja:
100 g suolakeksejä (esim. Tuc)
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ruokakermaa

Täyte:
2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
1 ruukku tuoretta tilliä

Päälle:
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Muserra suolakeksit esim. pussissa kaulimen kanssa tai tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita keskenään keksijauhe, vehnäjauhot, voi ja kerma. Levitä voidellun piirasvuan pohjalle.
Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä piiraspohjalle. Silppua päälle tilli. Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet. Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30 – 35 minuuttia (suojaa foliolla pinnan saatua sopivasti väriä).



Meillä oli suurissa toiveissa päästä pilkille viikonloppuna, kun olihan se muutaman päivän pitänyt pakkasta täällä etelässäkin. Mutta kovin oli vielä heikosti jäätä. Parhaimmillaan tai pahimmillaan vaan reilu 5 cm. Voin sanoa että itse en uskaltanut jään päälle, enkä kyllä päästänyt koiraakaan. Tuo miekkonen on jo sen verran iso ihminen, että seisoo itse omien päätöstensä takana.



Mutta mikäs sitä oli metsälammen rannassa ollessa, kun pääsi laavun suojiin lumisateelta ja samalla sai paisteltua makkaraa ja juotua kahvit. 💚



Kuola-Kallekin oli sitä mieltä että makkaraa on saatava.


Vielä oli pakkasessa parit 👉 munkit uudestavuodesta ja saatiin sellaiset evääksi. Nyt on pakastin syöty tyhjäksi herkuista. Sit pitäis miettiä että mitä hyvää sinne seuraavaksi leipoisi. Jotain jota on näppärä ottaa myös retkelle evääksi.

Ja nyt kun illatkin alkavat pitenemään, niin veikkaan että retkiä tulee tehtyä vähän useammin, kun kaiken tekemisen ei enää tarvitse rajoittua vaan viikonloppuihin, vaan työpäivän jälkeenkin ehtii vielä reissun päälle.

12 kommenttia:

  1. Tuota piirakkapohjaa minun on kyllä joku kerta pakko kokeilla ja epäilempä, että juuri tonnikalapiiraaseen, sekun on meidän perheen lempipiirakkaa.
    Herkullisia kuvia niin piirakasta, kuin retkimakkaroista ja munkeitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Suolaiset piirakat on kyllä monesti arjen (ja juhlankin) pelastus.

      Poista
  2. Hyvää ja maukasta, pakko tehdä joskus, kun olen kalan ystävä, kiitos ohjeesta !

    VastaaPoista
  3. Iltojen valaistuminen on tuonut kyllä ihanasti energiaa! Leevi nukahtaa illalla vaunuihin puoli kuuden - kuuden välillä puolen tunnin nokosille. Eilenkin sen puoli tuntia kiertelin vain pihaa ja hiippailin koivikkoläntissä ihan vain nauttien keväisestä ilmasta; oli valoisaa vaikka vettä ripsahteli pikkasen. <3
    Mä kans niin rakastan metsiä ja luonnossa liikkumista. Kasvais tuo jäbä nopeasti niin pääsis sen kanssa retkeilemään. <3 Kun olis pakettiauto jonne Myyn nappaisi helposti mukaan, niin voisi lähteä pidemmillekkin retkille. Jos poika väsähtäis, niin sen vois nostaa ponin selkään jatkamaan matkaa. :,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa! <3
      Valon lisääntyminen tuplaa energian määrän ja olis jo kova kiire touhuamaan pihajuttuja. Vaikken mikään viherpeukalo olekaan niin tykkään silti siistiä pihaa talven jäljiltä kesäkuntoon.
      Ja kyllä sä kohta jo saat oivan retkikaverin Leevistä! <3 Vitsi että nuo lapset kasvavat niin kovaa kyytiä, että huh huh....

      Poista
  4. Hienot kuvat ja ihana kun on lunta! Täällä meillä ei tosiaan kunnon talvea ole juurikaan ollut. Nuotiohetket on kyllä niin kivoja ja makkara...voi nam!! Onkohan mikään niin hyvää kuin nuotio käriste:)) Leppoisaa maaliskuuta sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin jäi nuo lumipäivät ihan muutamaan päivään, mutta onpahan saanut ikuistettua ne kuvii, että kyllä sitä lunta sentään oli tänäkin talvena! :D
      Mukavaa maaliskuuta!! <3

      Poista
  5. Täältäpä löytyi kiva blogi. Ihania maisemakuvia ja ruokia... ja suloinen karvakaveri. Vähän sielujen sympatiaa tunnen sakemanneja kohtaan, meillä on sekarotuinen sellainen =). Täytyy vierailla useammin. Mukavaa kevättalvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja tervetuloa vierailulle! <3
      Viski -koira toimii mun parhaana keittiöapulaisena ja siitä syystä esiintyy melkeinpä jokaisessa postauksessa. :D
      Mukavaa kevään odottelua! <3

      Poista
  6. Herkullisen näköistä piirakka - kiitos ohjeesta ♥

    Mukavaa kevättalvea sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Suolaisia piirakoita on kiva leipoa, etenkin kun tietää että vastaanotto niille on kotona erittäinkin positiivinen! ;)
      Mukavaa kevättalvea myös sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)