maanantai 13. huhtikuuta 2020

Maukas jauhelihapiirakka (pellillinen) & pääsiäispuuhailut vesillä


Huh hah hei, mitä piirakkaa! ♡ Tämä ohje jäi meillä kyllä ihan vakkarikäyttöön. 
Kiitokset taas Tarulle (Tarun Taikakakut) loistavasta reseptistä!!  😘

Aineslista saattaa äkkiseltään tuntua pitkältä, mutta ei sitä kyllä ole. Hyvinkin yksinkertainen ja helppo piirakka tehdä. Ainoa "aikaa vievä" juttu oli jauhelihan paistaminen.

Jauhelihapiirakka
pellillinen


Pohja:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte 1:
200 g ruohosipulituorejuusto
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 reilua tl sinappia
2 reilua tl tomaattipyrettä
2 dl juustoraastetta

Täyte 2:
400 g jauhelihaa
1 punainen paprika
1 iso sipuli
1 iso kynsi valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa

Päälle:
kirsikkatomaatteja
2 dl juustoraastetta
100 g fetajuustoa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele uunipellille. HUOM! Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!
Sekoita vispilällä kaikki täyte 1. nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.

Pilko sipuli ja paprika ja laita paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Purista mukaan vielä valkosipulin kynsi. Paista sipulit ja paprika pehmeiksi. Lisää sitten mukaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Laita jauhelihaseos edellisen täyteen päälle. Halkaiset kirsikkatomaatit ja asettele piirakan päälle. Laita lopuksi päälle fetajuusto ja juustoraaste. Paista 200 asteessa alatasolla n.30 minuuttia.


Olimme perinteisesti taas pääsiäislauantain ja -sunnuntain Kustavissa. Tällä kertaa Viski sai jäädä hoitoon. Sillä on ollut nyt vähän rankkaa kun molemmat ollaan vallan etätöissä ja hän pienoinen ei pysty nukkumaan päiväunia rauhassa. Siksipä sai nyt jäädä tämän reissun nukkumaan ja me saatiin laatuaikaa ihan keskenämme. 😁


Kalastuksellisesti reissusta ei juuri ole jälkipolville kerrottavaa. Jos ei lasketa mun valtavan suurta saalista, joka joutui tahtomattaan koukkuni uhriksi. 


Mutta eihän tuo vesillä vietetty aika koskaan ole hukkaan heitettyä aikaa. Saatiin taas ihastella valtavan kaunista saaristoa, nauttia hyvin vaihtelevista keleistä, syödä hyvin eikä seurassakaan ollut valittamista. Ja nähtiin me pari hyljettäkin. Merikotkia ei tällä reissulla näkynyt, ja veikkaanpa että juuri se seikka vaikutti meidän kalansaaliiseen. Nimittäin aina kun mereltä on tullut saalista, on myös näkynyt merikotka. Ei mitään taikauskoisuutta siis havaittavissa, nou nou...


Tällä kertaa en jaksanut pakkailla evästystä juurikaan mukaan. Nakit termarissa oli helppo, herkullinen ja vesillä erittäin lämmittävä vaihtoehto.


Yövyttiin taas perinteisesti Spaunan mökeissä ja otettiin tällä kertaa aamupalakin sieltä. Erittäin helppo ja maukas vaihtoehto! 👌


Pois lähtiessä napattiin vielä pari pizzaa Spaunan ravintolasta matkaevääksi. Eipä ole ennen tullutkaan lossin kyydissä syötyä pizzaa. 😂


Hiukan ehkä hymyilytti, kun kotiin saavuttuamme tiputimme katiskan laiturin päähän ja aamulla siellä olikin ruokakokoinen affena. Taas lähdettiin merta edemmäs kalaan ja ruokakala saatiin kuitenkin kotirannasta. 😁


Pannulla paistettu ahven ei ollut ollenkaan hullumpi aamupala.


8 kommenttia:

  1. Maukas pellillinen, pitää ottaa ohje talteen, sulla hyviä reseptejä. Kustavissa olen käynyt karpaloita joskus poimimassa, tuo kuivunut puu on tuttu, itekkin otin siitä kuvan.
    Hieno retki teillä, ulkona ne eväät maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä todella maukas. Väitin alkuun että piirakka ei toimi kylmänä syötynä, mutta kummasti se retkiolosuhteissa vaan maistui ihan mielettömän hyvälle.

      Poista
  2. Nam, kun tuo peltipiirakka näyttää hyvältä! Teidän veneretki näyttää ihanalta! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 peltipiirakka oli maukasta evästä ja veneily on aina mukavaa puuhaa!
      Oikein mukavaa viikkoa!!

      Poista
  3. Aivan mahtava piirakkaohje! Niin hyvää! Oli pakko jakaa ystäville eteenpäin😊! Kiitos Sinulle suussasulavasta ohjeesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että piirakka oli maistuva. Pitääkin itsekin taas tehdä tätä pitkästä aikaa, kiitos muistutuksesta! :)
      Mukavaa alkanutta viikkoa ja alkavaa helmikuuta!

      Poista
  4. Mitä gluteenittomia jauhoja suosittelet ja laitetaanko niitä yhtä paljon kuin normijauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse useimmiten käytän Semperin FinMix jauhoseosta, koska se käy niin moneen gluteenittomaan leivontaan (leipiin, kakkuihin, kekseihin jne). Ja käytän gluteenitonta jauhoa saman verran kuin tavallista, jos siis käytän tuota FinMix seosta. Joissain gluteenittomissa jauhoissa suhde tavallisiin jauhoihin on hieman erilainen, joten kannattaa tarkistaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)