keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Porkkanapiirakka (pellillinen)


Herkullista huhtikuuta kaikille ♡

Tämä Tarun Taikakakkujen porkkanapiirakka on ollut jo kauan "to-do -listalla". Ja yllätys yllätys, Tarun reseptit ei pettänyt taaskaan. Tämä oli älyttömän helppoa tehdä ja ihan mielettömän hyvää. Tehkää piirakka hyvissä ajoin jääkaappiin valmiiksi, jotta se ehtii kunnolla kostua ja "makuuntua". Tein piirakan torstai-iltana ja mielestäni se oli vasta sunnuntaina parhaimmillaan. 

Tuota päällistä tuntuu aluksi, että onpa sitä vähän, mutta kun sen levittää ja päällinen saa rauhassa hieman jähmettyä, niin kyllä sitä sittenkin on ihan riittävästi.

Porkkanapiirakka
pellillinen


Pohja:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (3 isoa) hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita

Pinnalle:
hasselpähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu porkkana. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
Koristele pinta hasselpähkinärouheella. Säilytä piirakka kylmässä.


Maaliskuussa jäi joka kuukaudelle lupaamani brunssikin pitämättä, mutta kuittaantukoon se nyt näillä aamupalaksi nautituilla porkkanapiirakoilla ja valmiiksi pöytään katetuilla aamupalatarpeilla. 😁


Meillä on tehty vähän navetassa remonttia. Tai lähinnä tiloja yritetään tuunata niin, että ne saataisiin paremmin ja fiksummin käyttöön. Tämä on vaatinut mm. vähän seinänpurkua ja nelijalkainen apulainen on tietenkin ollut työnjohtajan roolissa.


 Julkaisen kuvia taas, kunhan saadaan projektia vähän eteenpäin.

2 kommenttia:

  1. Heippa sinulle:) tämä on jäänyt minulle välilehtiini tänne auki kun tätä kun kerkiäisi tekemään! Porkkanapiirakka on niin hyvää että kun melkein seitsemännessä taivaassa olisi kun sitä syö;) halusin myös kiittää sinua ihanasta kommentista hautajaisasiaan liittyen<3 en vaan julkaissut kommentteja siihen postaukseni, joka poikkeaa tavoistani. Aina julkaisen saamani kommentit mutta tuon pidän kommenttivapaana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanapiirakka on yksi suurista suosikeistani.
      Ja ymmärrän hyvin <3 asia on hyvin henkilökohtainen. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)