torstai 30. heinäkuuta 2020

Pätkis-mokkapalat


Syksyllä eskarin aloittava kummipoikamme sai oman puhelimen ja hän soitti viime viikolla että saako tulla isänsä kanssa käymään kylässä. Täti-ihmiselle tuli tietenkin heti paineita, että mitä leipoisin kun kummipoika tulee kyläilemään. Mokkapalat on aina varma vaihtoehto ja hyvä sauma myös testailla erilaisia mokkapalavariaatioita. Nämä Pätkis-mokkapalat bongasin Keittiö koivikon katveessa -blogista. Pohjasta tuli ihanan pehmeä ja kostea ja täytettäkin oli riittävästi. Olisin ehkä vielä enemmän kaivannut pohjaan mintun makua, joten ehkä ensi kerralla laitan vähän enemmän Pätkiksiä. Tai sit olisi voinut laittaa Pätkiksen paloja tuohon kuorrutteen päälle, mutta kun joku karkkihiiri söi yhden pussillisen Pätkiksiä ohimennen näitä leipoessa. 🙊

Pätkis-mokkapalat
pellillinen


Pohja:
150 g voita
1½ dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 pss Pätkiksiä (140 g)

Kuorrute:
75 g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
½ dl kaakaojauhetta
1½ rkl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria


    Vuoraa 30x40 cm korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
    Sulata voin kanssa kattilassa joko kaikki tai vain reilu puolet Pätkiksistä. Jätä seos hieman jäähtymään. Jos säästät Pätkiksiä, voit nostella ne taikinan joukkoon pieneksi murusteltuna aivan viimeiseksi.
    Sekoita siivilöidyt kuivat aineet keskenään.  Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, voi-suklaaseos sekä maito. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vatkaamista. Kaada taikina pellille. Paista uunin ala- tai keskiosassa uunista riippuen noin 20min 175 asteessa . Ota kakku uunista, anna jäähtyä hetken aikaa.

    Kuorrute: Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan kahvi, kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kuorrute tuntuu liian löysältä.
    Levitä mokkapalojen kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle esim. nonparelleja tai suklaakarkkeja (tai vaikka molempia).


Ja hyvin maistui mokkapalat kummipojalle. Ihan niin hyvin, että niitä pyydettiin pakkaamaan myös evääksi kotimatkalle muutama palanen. 😁


8 kommenttia:

  1. No nam! Nämä mene kokeiluun heti kun leipomiskärpänen iskee :)

    https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Mokkapalat on aina hyviä ja pienellä twistillä vielä parempia.
      Mukavaa alkanutta elokuuta!
      Ja kiva kun kävit jättämässä kommentin, niin löysin tieni sun blogiin! :)

      Poista
  2. Vaikuttaa kyllä herkulliselle. meillä ei olla mitenkään kauhean persoja enää tällaisille makeille, mutta usein käy nuoria vieraita, jotka kyllä arvostavat tällaista herkkua. Joten ihan taatusti jossakin vaiheessa tehdään meilläkin. Pitää ottaa vinkkisi huomioon. Itse lisään varmasti tuohonkin pohjaan ripauksen suolaa, niin antaa terävyyttä. Tein joitakin viikkoja sitten kahdella eri ohjeella kyläviemisiksi mokkapaloja ja kun niihinkin muistin lisätä suolaripsauksen, oli parempaa mitä ilman. Ihanaa, että vieraasi sai myös kotimatkalle herkkuja. Minä myös laitan usein Ouluun matkaaville (meiltä 100 km) kyläläisille matkaevästä mukaan, varsinkin silloin jos olen ylimitoittanut pöydän makeat, koska meillä niitä ei tulisi miehen kanssa syötyä. Onneksi on avittajia. Ihanaa alkavaa syksyä teille kaikille, myös nelijalkaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, tuo suola tekee kyllä ihmeitä näihin suklaisiin herkkuihin. Kiitos vinkistä! <3 Ensi kerralla muistan minäkin lisätä.
      Ajattelin mennä seuraavaksi tyhjentämään punaviiniherukkapensaan ja tehdä jotain hyvää piirakkaa ja josko vaikka jonkin pannacotan. En ole pannacottaa koskaan tehnyt, mutta eiköhän Internetin syövereistä löydy hyviä ohjeita.
      Sinne myös ihanaa alkavaa syksyä! <3

      Poista
  3. Mie olen aivan älyttömän perso makealle ja tämä piirakka totisesti vei makean nälän !
    Pohjan tein gluteenittomista jauhoista, yksi pussukka suklaata pohjaan ja pinnalle toinen mokoma. Hyvä ja helppo resepti, teen kyllä uudestaan kun makeaa haluttaa !
    Kiitos reseptistä kiittelee Leena täältä pohjoisesta
    p.s seuraan aktiivisesti plogiasi ja etenkin koirajuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla! <3 Mahtavaa että onnistui hyvin myös gluteenittomista jauhoista. Tietää itsekin, jos tulee joku keliaakikko kylään.
      Ja ihan mahtavaa kuulla että tykkäät seurailla meidän touhuja ja etenkin juttuja Viskistä! <3
      Oikein mahtavaa alkanutta elokuuta!!

      Poista
  4. Pätkikset on niin hyviä sellaisenaan, et ei niitä meinaa raaskia leivontaan käyttää. Mutta ne antavat leivonnaisiinkin niin kivasti makua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juurikin näin! :) Pätkikset on ihan liian hyviä. Huomaamatta häipyisi pussi jos toinenkin, jos ei olisi tarkkana... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)