torstai 6. elokuuta 2020

Punaherukka-toffeepiirakka

Punaherukkapensas (se yksi ja ainoa joka meidän pihalta löytyy) alkaa taipumaan marjapainon alla. Osa marjoista oli jo ylikypsiäkin, kun vasta ehdin (eli laiskottelultani jaksoin) pensaan kimppuun. Tällä kertaa poimin sieltä vaan astiallisen, eli sen verran mitä ajattelin tarvitsevani johonkin leivonnaiseen.
Koska ainekset jääkaapissa ja kuivakaapissa oli vähän niukanlaiset, päätyivät marjat tällä kertaa bannofeen -tyyppiseen piirakkaan, jossa banaanin korvaa punaherukka.
Ai että ❤ melkoisen makoisa makean ja kirpeän liitto tässä piirakassa. Kaiken lisäksi helppo ja nopea tehdä.

Punaherukka-toffeepiirakka

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
n. 3 dl punaherukoita
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele keksimuruseos n. 24 cm piirakkavuoan (tai irtopohjavuoan) pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita karamellisoitu kondensoitu maito tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle. Ripottele marjat toffeekerroksen päälle ja viimeistele kermavaahdolla.


Mulla on jo kauan ottanut kaupassa silmään Pauligin erikoiskahvit, mutta jostain syystä en ole niitä testaillut. Lahjaksi ja tuliaisiksi ystäville ja sukulaisille kylläkin, mutta ei itselle. Nyt päätin että maistelen kaikki nämä erikoiskahvit läpi. Mieheni on vannoutunut Juhla Mokan käyttäjä ja siksipä meillä onkin kotona molemmilla omat kahvipurkit. 😁 Mun yksityisinä spesiaalihetkinä ei todellakaan juoda mitään perus Juhla Mokkaa! 😆 Mutta palatakseni näihin Pauligin kahveihin, tämä Reykjavik oli ainakin oikein makoisaa. Ei mitenkään erityisen tummaa, mutta joku pieni makuvivahde kuitenkin että erottui ihan peruskahvista.



Meillä oli tällä viikolla lasagnepäivä. Lasagnen tein taas 👉 tällä hyväksi havaitulla reseptillä. Kävi vaan niin että tämä hourupää unohti ostaa kaupasta tomaattimurskaa. Onneksi kotona oli tavallisia tomaatteja, joita raastamalla ja hieman vedellä jatkamalla sain aikaiseksi itse tehtyä tomaattimurskaa. Terästin sitä vielä vähän tomaattipyreellä ja ketsupilla, ja hyvää tuli.



Kesäkuiselta laivareissulta matkaan tarttui kauan kaipaamaani Love -viiniä. Olen jo kauan ihastellut tätä pulloa, mutta jostain syystä ei ole Alkossa koskaan pistänyt tämä viini silmään. Oli kyllä ihan hyvää punkkua, voisin ostaa toistekin.


6 kommenttia:

  1. Nam!
    Kahvien maistelu on ihan parasta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3
      Nyt aion kyllä maistella niitä oikein olan takaa. Vähän näyttää siltä, että syksykin menee etätyöskentelyn parissa, joten siitä saa kivan harrastuksen arkipäiviin. :)

      Poista
  2. Voi nam, mitä herkkuja sinulla taas täällä.
    Kahvia en pysty itse juomaan vatsani ja yö uneni vaativat pysymään tee linjalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Itsekin olen vähentänyt kahvin juomista ja yritän myöskin aamut ja illat pyhittää teen juonnille. Ja sen määrän kahvia kun juon, haluaisin juoda erityisen hyvää kahvia. Senpä takia onkin nyt hyvä maistella kaikkia erilaisia makuja.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Äklömakean ja superkirpeän liitto toimi tälläkin kertaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)