keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Helppo jauhelihapannari (& arkiruokavinkkejä)


 Ruuan kulutus on kyllä tuplaantunut, ellei jopa triplaantunut nyt kun molemmat ollaan oltu keväästä saakka pelkästään etätöissä. En ihmettele yhtään jos lapsiperheissä on jouduttu miettimään keväällä, että mistä rahat perheen ruokkimiseen, koska ruokaan on mennyt huimasti paljon enemmän rahaa kuin tavallisesti. Meillä on vaan kahden hengen talous, mutta mies syö ainakin kahden ellei kolmen normaalin ihmisen edestä, joten kun kaikki ruokailu tapahtuu kotona, tietää se aikamoista ruuan kulutusta. Olenkin nyt yrittänyt tehdä joka viikko jotakin suolaista piirakkaa tms. joka ajaisi iltapalan virkaa. Koska jos tällaista iltapalaa ei ole, tarkoittaa se, että seuraavaksi päiväksi ajateltu lounas on todennäköisesti syöty jo illalla. 

Ja eikä pelkästään se rahanmeno, vaan myös se keksiminen, että mitäs tänään syötäisiin. Joskus on tosi kiva kehitellä ja muokkailla viikon ruokalistaa ja välillä taas se on ihan äärimmäisen ärsyttävää puuhaa. Siksipä tässä vinkki hyvästä ja nopeasta iltapalasta, josta varmasti riittää vielä seuraavaksi aamuksikin. Voisin tämän postauksen loppuun jakaa muitakin arkiruokavinkkejä, mitä meillä on syöty viimeisen viikon aikana.

Jauhelihapannarin ohje on Yhteishyvän sivuilta.

 Helppo jauhelihapannari
pellillinen


Pohja:
4 kananmunaa
6 dl maitoa
½ tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
ripaus vahvaa chilimaustetta
3 tomaattia
pieni kourallinen fetajuustokuutioita
170 g juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito joukkoon. Anna taikinan turvota täytteen valmistamisen ajan.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Huuhtele paprika. Poista kanta ja siemenet ja kuutioi se. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.
Sekoita pannaritaikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla päällystetylle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos, tomaattisiivut, fetajuustot ja juustoraaste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.



Tässä vähän listausta mitä meillä on syöty viimeisen viikon aikana:

🍗 Jauhelihakiusausta (1 kg peruna-sipulisekoitusta pakasteesta + 500 g jauhelihaa)

🍗 Tortillapizzoja 6 kpl (jauheliha- sekä tonnikala täytteillä)

🍗 Nakkisoppaa 

🍗 Broileririsottoa (tuplasatsi)

🍗 Sitä sun tätä -pelti (broileria, uunikasviksia, perunaa)

🍗 Broilerikiusausta (600 g kanaa, ½ kg porkkanaa ja 1 kg perunaa)

 

Broileria on syöty nyt aika useasti, sillä se on ollut monessa paikassa tarjouksessa. Tästä listauksesta puuttuu kaikki mun kasvisruuat, mutta nekin olen tehnyt aina tarjouksessa ja sesongissa olevista kasviksista. Niistä ehkä vielä erillistä postausta, jos vaan muistan vielä mitä olen mihinkin ruokaan laittanut. 😁

Voin jatkossakin jakaa enemmän meidän ruokalistoja, jos joku kokee että niistä saa vinkkejä omiinkin ruokiin. Välillä mennään ihan täysin sen mukaan mitä sattuu lähikaupoissa olemaan tarjouksessa. Joskus taas kehittelen ruokalistan näkemättä mitä tarjouksessa on ja yleensä sillon kokeillaankin hyvin paljon uusia reseptejä.

En myöskään jaksa ottaa stressiä siitä, että esim. syödäänkö meillä kalaa nyt varmasti kaksi kertaa viikossa. Kalaa syödään yleensä sen mukaan miten Ahti sitä meille tarjoilee. Voi mennä muutamakin viikko että syödään pelkästään kalaa, kun sit taas voi mennä pari viikkoa että ei ehditä kalaan tai ei vaan saada kalaa, ja näin syödään sit ihan jotain muuta. Silakkaa ja muikkua tarttuu ostoskoriin yleensä kerran viikossa, mutta kuinka juuri tuossa viime viikon listalla sitä ei nyt ollut. Mutta tänään ajattelin paistella taas muikkuja. 


Olen myös jatkanut kahvitestailua. Sain äidiltä nimpparilahjaksi muutaman paketin tätä Segafredon Pausaa. Erittäin suunmukaista, tummaapaahtoista kahvia! ☕ Tätä kahvia suositeltiinkin vahvemman ja luonteikkaamman kahvin ystäville.

 

Sopi hyvin muun muassa 👉 mansikka-raparperipaistoksen kaveriksi, koska olihan sitäkin pakko tehdä lisää kun ensimmäinen satsi loppui. 🙈 Tervetuloa "etätyökilot" 😂

2 kommenttia:

  1. Se mitä tänään taloudessa syödään aiheuttaa päänvaivaa joskus enemmän,
    joskus se selkenee siellä ruokakaupassa.
    Kevät kyllä näkyi ruuan menekissä, ratkaisin asian tekemällä yhtä ruokaa niin reilun annoksen, että sillä hoitui yhden päivän ruokailut.

    Ruokalista perustuu ihan tavalliseen kotiruokaan, jauhelihamureketta, kaalilaatikkoa yms.
    Iltapaloiksi leivon erilaisia piirakoita, sämpylöitä, joita täyttelen valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että joskus ruokien miettiminen aiheuttaa suurta päänvaivaa, joskus taas parin viikon ruokalistat muotoutuvat kuin itsestään.

      Meillä syödään myös tuota jauhelihamureketta vähintäänkin parin viikon välein. Yleensä täytettynä versiona, ja täytteenä mitä milloinkin kotoa sattuu löytymään.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)