torstai 24. syyskuuta 2020

Jauhelihapiirakkaa (perunamuusin jämistä)


 Viime viikonloppuna meillä syötiin pitkästä aikaa perunamuusia ja vaikka sitä yrittää kuinka tehdä juurikin oikean määrän, tuppaa sitä aina silti jäämään vähän yli. Ollaan muutenkin aika vähähävikkisiä ruuan suhteen, mutta nyt kun kauppaan ei ole asiaa (koska odotellaan koronatestien tuloksia ja edelleen vähän nokka vuotaa molemmilla) ja jääkaapin valo alkaa pikkuhiljaa näkyä, niin on pakko käyttää kaikki kotoa löytyvät ruoka-ainekset hyväksi. Tämän piirakan pohjaan tuli siis käytettyä perunaamusin jämät ja täytteeksi jauhelihaa, joka taas jäi pizzan täytteistä yli. Lisäksi piirakan päälle päätyi suolakurkkupurkin loput, yksi nahistunut paprika, Aurajuustopaketin loppu sekä pieni juustoköntsän loppu. Todellista hävikkiruokaa siis.

Jauhelihapiirakka perunamuusipohjalla


Pohja:
3 dl perunamuusia
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl yrttisuolaa
1 dl sulatettua voita

Täyte:
200 g paistettua, maustettua jauhelihaa
1 (nahistunut) paprika
1 pieni punainen chili
suolakurkkuja
Aurajuustoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
juustoraastetta

Sekoita pohjataikinan ainekset. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.
Valmistele sillä välin täytteet. Suikaloi paprika ja chili. Raasta juusto. Sekoita munat ja ruokakerma ja sekoita joukkoon myös juustoraaste.
Ota esipaistettu pohja pois uunista. Levitä sille jauheliha, paprikat, chili, Aurajuusto sekä suolakurkut. Kaada päälle kerma-muna-juustoraasteseos.
Jatka piirakan paistamista 20-30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää ja päällinen muuttunut kauniin ruskeaksi.


 

Ja mitäs meillä syötiinkään viime viikolla...?! 😮 Hirveen vaikea yrittää muistaa niin pitkälle. Mutta ainakin seuraavia ruokia löytyi listalta:

🍄 Nakkikastiketta & perunaa

🍄 Pekoniin käärittyä broileria ja porkkanaranuja

🍄 Lasagnea

🍄 Uunilohta ja muusia

🍄 Pizzaa 


Laitettiin ehkä ensimmäistä kertaa ihan kokonainen kirjolohi sellaisenaan uuniin. Ensin oli tarkoitus, että tehdään siitä kaksi filettä, joista toinen savustetaan ja toinen laitetaan uuniin. Ja rippeistä sit lohisoppaa. Mutta koska molemmat oli aikalailla sänkypotilaita, todettiin että päästään helpommalla kun laitetaan kirre ihan sellaisenaan uuniin. Ja hyvää oli! 😋 Tuli ihan lapsuus mieleen. Silloin ei niinkään taidettu suosia lohifileitä, vaan nimenomaan tämän tyyppistä uunikalaa.

Pikkuhiljaa on saanut polteltua myös kesän aikana kertyneitä roskia. Pimenevässä illassa on mukava katsella liekkien loimotusta. Vielä kun olisi ollut punkkulasi kädessä, olisi kaikki ollut täydellistä... 😉

Puolukkametsässä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Aivan ihania kuvia on blogisi täynnä, ja herkullisia reseptejä. Tänne poikkean uudelleenikin. Oikein iloista maaliskuun loppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kun kävit jättämässä kommentin, niin löysin tieni myös sinun blogiisi. <3 Oikein mukavaa kevättä!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)