sunnuntai 12. joulukuuta 2021

★ 3. adventti ★ (ja tämän talvikauden eka pilkkireissu)


Apua – nyt mennään jo kolmatta adventtia! Huh miten nopeasti taas aika menee eteenpäin. Miten se onkin niin, että joskus tuntuu kuin aika matelisi, mutta joulun aikaan se menee turhankin vilkkaasti eteenpäin. Olisi kiva fiilistellä vielä vähän kauemmin tätä joulunalusaikaa. Kolmannen adventin kynttilän merkitys onkin joulurauha. Olisiko jo aika rauhoittua – se mikä ei ole valmiina vielä, ehtii varmasti ensi jouluksikin. Tuleehan niitä jouluja (toivottavasti 🙏) eikä kaikkea tarvitse juuri tänä jouluna saada valmiiksi / aikaiseksi.

Mulla on jo monena jouluna ollut haaveissa täyttää termospullo glögillä ja painella Viskin kanssa metsään juomaan iltaglögit. Joulurauhan julistuksena niin meille kahdelle kuin metsän eläimillekin. No, tänään oli kolmannen adventin kunniaksi sen toteutuksen aika. Tosin ei menty illalla vaan nautittiin harmaan valkoisesta päivänvalosta. 



Ja samalla reissu oli tämän talvikauden eka pilkkireissu ja kaiken lisäksi vielä ihan uudessa paikassa. Paljon tuli siis uusia juttuja tänään. ❤


Mulla oli termarissa tätä Herkku ja Lahja Murenan omaa Talven tuisku glögiä. Maistoin tätä Murenan joulunavauksessa ja siellä jo ihastuin tähän. Saimme sieltä kotiintuomisiksi tuotekassin, joka sisälsi juurikin tätä herkkuglögiä. Tykkään näistä glögitiivisteistä, niin saa juuri niin "tymäkkää" glögiä kuin haluaa. Tässä glögsässä makuina on omena ja karviainen ja mielestäni tämä ei ole liian makeaa, vaikka tekisi lantrauksen ihan pullon omalla ohjeistuksella. 


Yllätys yllätys joulupiparit maistui myös meidän herkkupepulle 😁


 

Ja tulihan sieltä ekat pilkkiaffenatkin ylös tällä reissulla. Kovin oli vaan pientä yksilöä, joten tarjottiin niille joulurauha ja annettiin heidän jatkaa elelyään kirkkaissa luonnonvesissä. Ehkä ensi kerralla sit saataisiin jo ruokakalatkin. 🐟


3 kommenttia:

  1. Ihana ensimmäinen pilkkireissu kunnon glogin kanssa.
    Me olemme myös käyneet jäällä, mutta koira-treffejen merkeissä.
    Aivan ihanaa tuo lumi ja pakkassää. Toivotaan, että saamme siitä nauttia myös jouluna.
    Nyt näet näyttää siltä, että vesi sade vie täällä kaikki lumet mennessään.
    Mutta joulumieli pysyy silti vaikka valkea joulu jäisi vain haaveeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin vesisade vei kaikki lumet mennessään, mutta onneksi ehdin ottaa talvisen jouluisia kuvia Viskistä vielä hankien ollessa tallessa! <3
      Mutta se on kyllä totta että joulumieli ei ole valkeasta joulusta kiinni. Pistää vaan sisällä verhot kiinni, kunnon tunnelmavalaistuksen ja avot - jo on joulumieli parhaimmillaan.
      Mukavaa joulun odotusta! <3

      Poista
  2. Tuo joulunalusajan fiilistely tai lähinnä sen puuttuminen harmittaa mua myös. Olis niin ihanaa laittaa kaikkea jouluista, leipoa vaikka lastenlasten kanssa yhdessä ja olla vaan. En kyllä yhtään ehtinyt. Slekin joulupuukeräys , myyjäiset ja tilatut piparkakkutalot ( + työt vielä) pitivät huolen siitä , että yhtään ei jäänyt ylimääräistä aikaa. Joskus vielä pyhitän joulunalusajan pelkästään omille fiilistelyille. Ehkä eläkkeellä :D Viimeistään silloin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)