lauantai 4. kesäkuuta 2022

Suussasulavaa valkosipulimajoa broilerin, perunan ja uunikasvisten kanssa


 Kirjaillaanpas tänne blogin puolelle välillä herkkujen sijaan ihan kunnon ruokaakin. Nyt kun ei jaksa ihan koko ajan olla kaupassa ramppaamassa, tulee tehtyä ruokaa hyvin pitkälti aina niistä aineksista mitä kotoa löytyy. Osa viikon ruuista tehdään ihan suunnitellun ruokalistan mukaisesti, mutta osa valmistuu yleensä ihan sen mukaan mitä kaapeista löytyy ja mitä tekee mieli. Tämäkin ruoka oli sellainen, että saatiin yhdellä päivällä siirrettyä kauppareissua, kun pakastimesta sattuikin löytymään kanaa, jääkapissa oli perunoita sekä muista ruuista ylijääneitä kasviksia. Ainoastaan majoneesi oli loppunut (koska tämän tyyppisen ruuan kanssa on oltava joko majoneesia tai jokin jogurttinen kastike), mutta hätähän ei ollut tämän näköinen. Muistin että Hella ja houkutus -blogissa on ollut ohje äärimmäisen helppoon valkosipulimajoon ja nyt oli paikka testata sitä. Tämä oli ihan TÖRKEÄN hyvää! Tosin mulla lopputulos oli enemmänkin valkosipulivaahtoa kuin majoneesia, mutta maku ylitti sen että en saanut koostumusta onnistumaan. Osaako joku sanoa missä meni vikaan? Tämä taisi oli eka kerta kun itse kokeilin tehdä majoneesia... Mutta tämä kerta ei kyllä jäänyt viimeiseksi. Voitti valmismajot ihan sata-nolla.

 Helppo valkosipulimajoneesi


2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
2 tl sinappia
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl rypsiöljyä

Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun. Mittaa kannuun myös muut ainekset. Laita sauvasekoitin kannun pohjalle, terä pohjassa kiinni. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Ja hokkupokkus, majoneesi on valmista.


Tämä on niin äärimmäisen näppärä tapa paistaa broiskut ja perunat ja kasvikset samalla kertaa uunissa. 

Kasvisten joukossa on suippopaprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Maustettu oliiviöljyllä, ripauksella suolaa ja kuivatuilla yrteillä. 


 

Perunat on ihan vaan viipaloitu kuorineen päivineen ja maustettu oliiviöljyllä, suolalla sekä paprikamausteella. 

Koko setti oli uunissa 180 asteessa (kiertoilma) noin 30 minuuttia. 


 Meidän pikkuneiti on jo lyhyen elämänsä aikana ollut kaksissa hautajaisissa. 😔 Tänään oli mukavaa tekemistä koko perheelle, kun pääsimme pitkästä aikaa YO-juhliin. Pääsi pikkuneitikin välillä juhlimaan vähän iloisemmissa merkeissä. 🎉

Onnea hirmuisesti kaikille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille! ❤

4 kommenttia:

  1. Kunnon kesäruokaa, ainekset pääsevät kauppalistalle.
    Tuosta majoneesista puuttuvat keltuaiset, ne saostavat majoneesin.
    Siksi lopputulos on enemmän vaahtomainen.
    Pääasia, että hyvää oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti vinkistä! ❤ Ensi kerralla kokeilen lisätä keltuaiset. Ilmeisesti käyttäessä kokonaista kananmunaa tuo mukana oleva valkuainen aiheuttaa vaahtoutumista. Mutta pääasia tosiaan että hyvää oli! :)

      Poista
  2. Tuo majoneesi kuulostaa kyllä hyvältä! Taidanpa testata heti viikonloppuna. Tosi harvoin olen itse majoneesia tehnyt, joten en kyllä osaa sanoa mikä olis voinut mennä vikaan . Saattaapi olla, että meilläkin on valkosipulivaahtoa tarjolla, mutta pääasia että maistuu hyvälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää seuraavaksi kokeilla tuota edellisen kommentoijan vinkkaamaa, eli lisätä keltuaiset majoneesin sekaan. Josko se majoneesikin siitä paksuuntuisi. :) Mutta tosiaan makuhan se pääasia.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)