maanantai 3. kesäkuuta 2013

Raparperimuffinssit

Raparperi on nyt ihan pop! :) 
Näitä ohjeita tuntuu tippuvan nyt enemmän kuin laki sallii. Eilen tuli tehtyä raparperimuffinsseja. Nämä olis ihan ilmiselvä tarjottava niissä mun "päiväni prinsessana"- bileissä! :) Ovat nimittäin aika tyttömäisen näköisiä. Ja makukin oli aika kohdillaan! Tuo inkivääri toi kivan säväyksen taikinaan. Ja taas hyvä yhdistelmä makeaa & kirpeää. Oli meinaan aika makeaa tuo mansikanmakuinen kuorrute...

Raparperimuffinssit (30 kpl)


2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
200 g voita
2 dl ruokosokeria
3 munaa
2 dl pieniä raparperipaloja

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. ½ dl ruusuvettä tai sitruunamehua

Koristeeksi:
raparperinpaloja

Sekoita leivinjauhe ja mausteet jauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita pieniksi paloiksi leikatut raparperit jauhoseokseen ja lisää taikinaan. Jaa taikina paperivuokiin ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset, lisää nestettä vähitellen, kunnes kuorrutus on helposti levitettävää mutta ei löysää. Sivele kuorrutus muffinsseille.

Ohje on Kotilieden isosta leivontakirjasta, jonka sain sunnuntaina äitiltä "ennakkosynttärilahjana"!
Ihan mahtava kirja.
Eiköhän sen kirjan resepteistä kuulla vielä.... :)

2 kommenttia:

  1. Ihania muffinsseja. Kirjalahjat ovat parhaita, varsinkin jos kirja liittyy leivontaan.;)

    VastaaPoista
  2. Kirjalahjat on kyllä ihan parhaita! :) Tykkään muutenkin tosi kovin lukea kirjoja. Nyt olen hakenut kirppiksiltä vanhoja harleqiineja, ne on ihan huippuja! :) Hyvää lukuviihdettä vain 50 sentillä. Ja aina onnellinen loppu! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)