perjantai 14. kesäkuuta 2013

Uusia pottuja, vihdoinkin

Vihdoinkin eilen illalla saatiin aikaiseksi syödä uusia perunoita. Olivat kyllä vielä naapurimaan tuotantoa, mutta se ei meidän syömistä ainakaan haitannut yhtään! :) Pottujen seuraksi isäntä savusti kirjolohifileen ja minä tein kylmän kermaviilikastikkeen ja salaattia. Viime kesänäkin tuli tehtyä kermaviilikastiketta usein, mutta kananmunaa ei tullut koskaan laitettua sekaan. Uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli tehty sinappinen munakastike, ja lisään sen ohjeen nyt tännekin, oli meinaan erittäin hyvää!

Sinappinen munakastike



2-3 kananmunaa
2 prk kermaviiliä
½ dl tilliä hienonnettuna
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl sinappia
2 rkl kapriksia
ripaus suolaa

Keitä munat koviksi (8-10 min). Kuori ja hienonna ne. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki kylmässä.



Ruoan kanssa nautimme tälläistä Santa Helena valkoviiniä. Olen ostanut pullon keväällä ihan "hakuammunnalla" Virosta, ja täytyy sanoa että oli kyllä hyvää valkkaria. Alkon sivujen mukaan sopii paremmin kuivalle kuin rasvaiselle kalalle, mutta mielestäni oli kyllä oikein nappivalinta. Tuli siinä pullollinen sitten juotua ihan huomaamatta... ;)

4 kommenttia:

  1. Parasta kesäruokaa!:) Meilläkin eilen syötiin ensimmäiset uudet perunat. Kukahan nyt syö loput vanhat, kun uusien makuun taas päästiin?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Onneksi niistä on helppo tehdä vaikka ranskiksia hampurilaisten kaveriksi! :)
      Mutta on nuo uudet perunat vaan niiiin hyviä.

      Poista
  2. Kesäruokaa meidän makuumme! Kastikkeen rustaan samantien ylös. Kermaviilikastikkeita tehdään kesällä vähän väliä, enpä ole älynnyt laittaa kananmunaa joukkoon.:) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään ole ennen hoksannut että kananmunaa kannattaa laittaa myös kylmään kastikkeeseen. Sopi kyllä todella hyvin! Ja mielestäni kapriksetkin sopivat, tuovat mukavaa suolaisuutta. Isäntä niistä tosin ei välittänyt... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)