tiistai 31. joulukuuta 2013

Sinappikurkkusalaatti


Uudenvuoden nakeille tuli (myöhään) eilen illalla keiteltyä tälläistä herkkua. Ohjeen löysin Jauhoton taikina -blogista. Aikas helposti kävi tämänkin teko. Tuskinpa tulee meidän perheeseen enää ikinä ostettua valmista kurkkusalaattia! :) Ja kun tätä maistelin alkoi taas silmissäni siintää tulevat hotdog kekkerit.... Olen siis päättänyt sellaiset pitää. Ajankohta vaan on vielä vähän hakusessa. Ehkä sitten kun ilmat on sen verran lämpimiä että pöydät voi kattaa navetan ylisille ja iltaa voi jatkaa navettabaarissa.


Sinappikurkkusalaatti



1 kg kurkkua
3 sipulia
2 punaista paprikaa
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
3-5 tl sinappijauhetta (oman maun mukaan)
1 dl vehnäjauhoja

Liota hetki kurkkuja kylmässä vedessä. Pese ne sitten huolellisesti juuresharjalla. Raasta kurkku ja paprika karkeaksi raasteeksi tai hienonna ne monitoimikoneen leikkuukulhossa. Silppua sipulit. Laita kattilaan etikka, vesi, suola, sokeri ja hienonnetut kasvikset. Keitä miedohkolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot ja sinappijauhe keskenään ja sekoita seos pieneen vesimäärään. Suurusta kiehuva kasvisseos vehnäjauho-sinappijauheseoksella. Keitä 10 - 15 minuuttia. Kaada salaatti kuumana puhtaisiin lasitölkkeihin. Ohjeella valmistuu n. 1,5 l kurkkusalaattia. Säilytä jääkaapissa.

Ohjeen mukaan oli vielä annettu ohjeistus, että kannattaa sekoittaa tätä sinappikurkkusalaattia kermaviiliin niin saa oivan kastikkeen kalalle. Ja jos taas sekoittaa hyvän majoneesin joukkoon, saa erittäin herkullisen kurkkumajoneesin.

Huono kännykkäkameralla otettu kuva työkaverille lähteneestä uudenvuoden toivotuksesta! :)
Navettabaarista puheenollen, ei se sentään ihan tyhjillään ole näin talvellakaan joutunut olemaan. Kissathan siellä toki oleilevat päivittäin, mutta lauantaina saimme kunnolla ääntä baariin. 
Robinit soi jälleen täysillä kun veljen lapset tulivat kylään!  :) Pelattiin biljardia, heitettiin tikkaa, tanssittiin jne jne...

 
Ja tietenkin kun baarissa oltiin, piti yhden olla aina baarimikkona, tosin tarjolla oli vain mehua ja suklaata! :)


Näihin ihaniin kuviin onkin hyvä päättää tämä vuosi 2013 ja mennä innolla eteenpäin uuteen vuoteen. Kylläpäs taas vierähti vuosi nopeasti, ei voi muuta sanoa. Ja paljon on taas asioita tapahtunut muunmuassa:
*uusi perheenjäsenemme Lyyti tuli taloon toukokuun lopulla, KLIK
*kävimme Lapissa koko sakki heinäkuussa (paitsi kissat jäivät kotiin), KLIK
*ja tulihan sitä ohimennen naimisiinkin mentyä, KLIK & KLIK.

Aikamoinen tapahtumien vuosi siis!
Näihin muisteleviin tunnelmiin onkin hyvä päättää tämä vuosi ja katsoa taas eteenpäin eli
 OIKEIN IHANAA UUTTA VUOTTA 2014 kaikille blogini lukijoille!!!! <3

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä kurkkusalaattia! Voittaa varmaan kaupan sekoitukset mennen tullen, vaikka tykkäänkin siitä kaupanversiosta ihan tosi paljon.:) Meillä oli viime kesänä hot dog-kekkerit. Oli ihan mahtavaa! Tein sämpylät itse, grillattiin kunnon nakkeja, jokainen sai pöydästä täyttää hodarinsa haluamillaan täytteillä - ja coca colaa tietty päälle. Niin hauskaa! Ensi kesänä todellakin uusiksi mökillä!<3:) Onnellista Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, just tuollaiset mäkin haluaisin pitää! Yksinkertaiset, herkulliset ainekset vaan kehiin, niistä ne hyvät hotdog bileet on tehty!! :)
      Saisikohan sitä sipulirouhettakin tehtyä itse....?! Mulla se on ihan ehdoton mitä pitää hotdogin välistä löytyä.

      Poista
  2. Ihanaa Uutta vuotta sinulle ja koko perheellesi.

    VastaaPoista
  3. Riemukasta Uutta Vuotta Nanne ja poppoo, olokoon vuosi 2014 teille yhtä ihania tapahtumia täynä köö tämäki, pian taakse jäävä vuosi!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Kiitos Anne!!! <3 Samoin sinne oikein ihanaa uutta vuotta, myös isännälle & ihanille karvaturreille!!

      Poista
  4. Oikein hyvää ja mukavan tapahtumarikasta vuotta 2014 koko teidän perheelle! :)

    No nyt, taitaa tämäkin rouva innostua tuosta sinappikurkkusalaatista! Näyttää herkulliselta ja hyvät vinkit annoit, jos haluaa vaihtelua makuun.

    Olen pitänyt Amerikka-iltamat, jossa oli hamppareita, mutta Hot dog-kemut olisivat ehdottomasti pidettävä, ainakin nyt kun näin postauksesi! Kiitos inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle ja koko perheelle!!! <3

      Hyvä että sain jonkun muunkin innostumaan!! :) Itsellä sormet oikein syyhyää nyt noiden Hotdogien tekemiseen!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)