tiistai 28. tammikuuta 2014

Piimäpannareita

Voi vitsit mikä tuuli tuolla ulkona on. Ihan jäätävä!! Nyt tiedän miltä tuntuisi asua Siperiassa! :) Käytiin äsken kolaamassa ulkojää, ja kyllä nyt on näpit jäässä. 
Ja kyllä kelpaa nyt mennä luisteleen omalle pihalle! Täytyy huomenna käydä valoisaan aikaan ottamassa vähän kuvia. Tästä voi katsoa viime vuoden ulkojää kuvia, KLIK ja nyt tuo luistelualue on kolattu vielä suuremmaksi. Saa siis kunnon pelit aikaiseksi. Vinkkinä kaikille jotka ovat tulossa kylään meille, että kannattaa sitten ottaa ne luistimet mukaan, mailoja täältä kyllä löytyy! :)

Ja ulkoilun jälkeen maistuu herkulliset piimäpannarit, ohje on Yhteishyvän sivuilta. Nää oli lettujen ja pannarin välimuoto, erittäin hyvän makuisia!!

Piimäpannarit


5 dl piimää
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

Sekoita kulhossa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paista lettupannulla rasvassa pieniä pannareita. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.


 
Meillä oli eilen täällä pieni "veri lentää operaatio". Leikattiin siis Jimin kynsiä. Ollaan oltu siinä asiassa ihan liian laiskoja. Jostain syystä. Jimi antaa kyllä leikata kynnet ihan nätisti, eli sitä ei voi asiasta syyttää. Mutta jostain syystä se vaan aina jää ja jää... No, eilen sitten ryhdyttiin tuumasta toimeen ja heti saatiin kaksi kynttä leikattua niin että veri alkoi juosta. Ja sitä tuli ja tuli ja tuli... Menin Jimin kanssa pihallekin melkein tunniksi että veren tulo loppuisi siellä kylmässä. Mutta ei. Sitä tuli vielä aamullakin. Tänään olin tietenkin jo soittamassa eläinlääkärillekin hädissään, mutta kävin ensin apteekissa ostamassa veren vuotoa tyrehdyttävää "pulveria". Ja se auttoi, onneksi. Toivottavasti Jimille ei jäänyt nyt mitään traumoja kynsien leikkuusta.... Ja kunpa niitä nyt muistaisi ja jaksaisi ja viitsisi leikata hieman useammin!!! Ei kuitenkaan ole kyse kovin monimutkaisesta operaatiosta.

Koko konkkaronkka omilla pedeillään <3


12 kommenttia:

  1. Ai sitä pulveria saa ihan ilman reseptiä! Hyvä hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sai! Menin ihan muissa asioissa apteekkiin ja aattelin et piruuttaan katon mitä siel on lemmikeille. Ja sattu oleen sitä pulveria mikä on tarkotettu lintujen nokan leikkaamisesen ja kissojen & koirien kynsien leikkaamiseen.
      Se kynsi alko vuotaan eilen taas heti ku päästin Jimin ulos. Ja kyllä loppu veren tulo kun seinään, kun upotettiin vuotava kynsi siihen pulveriin. En tiedä sit mitä myrkkyä se on, mutta josko sen avulla nyt päästäis jonkinmoiseen rytmiin kynsienleikkauksen kans.

      Poista
  2. Kuinka kovaa koiraa sattuu, jos leikkaa vahingossa sinne ytimeen? Mä olen aina miettinyt tuota, että mitä jos niin käy ja koiralle tuleekin loppuelämän kammo. Jos se nippaa vain vähän, niin koira ei varmaan ole moksiskaan, mutta jos oikeen silleen, että koira ulahtaa ja kiljaisee, niin voi olla vaikeampaa seuraavan kerran leikellä kynsiä. Miten teidän koira reagoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai sekin on vähän yksilöllistä se kipu. Ja riippuu tietenki myös siitä kuinka syvään leikkaa. Jimiä ei kyllä sattunut tällä kertaa, mutta luulen että se johtui siitä kun isäntä leikkas ne. Itse olen vähän epävarma leikkaaja ja koiruus aistii minusta sen pelon, ja siksi huutaa kun henkeä vietäs jos leikkaan vahingossa vähän liian paljon. Isäntä ei hievahdakaan vaikka veri alkaa lentämään ja siksi koirakaan ei reagoi siihen millään tavalla! :)

      Poista
  3. Kiitos ihanasta blogistasi.
    Nämä piimäpannarit menee kokeiluun heti ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimäpannarit olivat kyllä niin ihana sekoitus normipannukakkua ja lettuja! Ihan superhyviä! :)

      Poista
  4. Oi vitsi miten kiva tuommoinen oma jää olisi! ( Ehdottelin ukolle eilen että mennään mekin kolaamaan tuohon joen jäälle luistelurata, mutta yllättäen tuo ei lämmennyt...hah) Tuuli on viime päivinä ollut kamala! Silti olen iltaisin liikutellut poneja kentällä, hrrr! Myös kasvojen iho kiittelee viimahoidosta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin oli viikonlopun aikana tullut sen verran lunta, että täytynee mennä kolailemaan uudestaan jos mielii jäälle päästä.
      Tuuli oli ihan hirveä muutamana päivänä viime viikolla. Itselläni on couperosa iho ja voit vaan kuvitella kuinka paljon posket punoitti ulkoilun jälkeen....

      Poista
  5. Kaikenlaisia lettuja ja pannareita on kyllä tullut tehtyä, mutta piimästä en ole niitä vielä tehnyt! Tein hetki sitten inkiväärikakkua, johon tuli piimää. Nyt loppu piimä pitäisi johonkin käyttää... Tekisinköhän näitä?! Kokeilulistalla ovat olleet jo kauan.:) Luonnonjogurtista tulee myös ihanat pannarit, samoin rahkasta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kokeilla niitä luonnonjogurtti pannareita. Tykkään itse kovasti luonnonjogurtista, mutta jostain syystä sitä tulee ostettua ihan liian harvoin. Aamupalaksikin tulee yleensä syötyä aina rahkaa.

      Poista
  6. Ompa ihana pannariohje ja ihania kuvia! :) Tämä täytyykin laittaa hyvään talteen, ja testata ensi kerralla kun tekee pannareita : )) Kaikki piimäleivonnaiset on aina aivan ihania, taatusti nämäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi itsekin enemmän testailla enemmän piimäleivonnaisia.
      Piimä tuo kivaa makua leivonnaisiin. Nämä pikkupannarit oli kyllä ihan parhaita!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)