keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Herkkulaatikko

Iskin silmäni tähän herkkulaatikon reseptiin ensin Metsätuvassa -blogissa, KLIK. Sitten huomasin, että Kääpiölinnan köökissäkin KLIK oli tehty samanmoista laatikkoa, eli pakkohan minunkin oli testata! :) Tämä oli helppoa ja hyvää arkiruokaa. Nyt on jostain syystä energiatasot ihan nollissa, ettei mihinkään erikoisempaan ruokaan olisi edes kyennyt. Niin kauan olen pirteä kun aurinko paistaa, mutta kun aurinko laskee ja tulee pimeää, niin tulee niin kauhea väsymys ettei mitään järkeä. Isäntä yritti vihjata, että ehkä joskus pitäis ottaa edes yksi päivä vähän rauhallisemmin. Kuulemma ylitsepääsemätön väsymys voi johtua siitä, ettei lepää tarpeeksi... Yritin sille sanoa, ettenhän eilenkään käynyt kuin kaksi kertaa Jimin kanssa lenkillä, puntilla, kävin kaupassa & kirjastossa, hain Jimille ruokaa pakasteautolta, tein ruokaa, leivoin yhden kakun, siivosin...niin ja tein yhden normaalin kahdeksan tunnin työpäivän siinä ohessa. No, josko viimeistään sunnuntaina ottais vähän rennommin! :)

Herkkulaatikko



400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
½ tl pizzamaustetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
n. 400 g tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 dl pitkäjyväistäriisiä
4,5 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
n. 175 g sulatejuustoa

Pinnalle:
juustoraastetta

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Kypsennä jauhelihaa pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurska sekä hienonnettu valkosipuli.
Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa.
Kaada riisi ja vesi kattilaan. Hauduta vesi riisiin pienellä lämmöllä.
Sulata sulatejuusto kerma-maitoseokseen kattilassa.
Yhdistä riisit, sipuli ja juusto-kerma-maito. Kaada seos uunivuokaan.
Levitä seuraavaksi vuokaan jauhelihaseos ja ripota pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteen lämmössä n. 45-50 min.


9 kommenttia:

  1. Melkoisesti oot touhannut :) Ei ihme jos vähän väsyttää! Mutta ymmärrän sua täysin, sillä oon aivan samanlainen. Ei mukamas osaa ottaa välillä rauhallisemmin ja huilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kohtalotoveri! :) Mieti jos asuttas naapureissa, niin johan pistettäs tuulemaan! Sä pääsisit mun & Marttilan tilan Jonnan seuraks meiän omaan "marttakerhoon"! :D

      Poista
    2. Olis kyllä aivan loistavaa :D Ukkoa vaan vois käydä hieman sääliksi, sillä luulen ettei mun vauhti ainakaan hiljenisi.

      Poista
  2. Mä päätin eilen illalla (ku oli selkä taas ihan romuna koko päivän touhista) että tänään otan rennosti. Noh, aamun siivoilin ja touhusin poitsun kanssa, äskön tulin sisälle ku olin hoitanu kanat ja reenaillu vähän eskon kanssa ja rojahdin sohvalle. Sitte soiki puhelin ja sopisin koirarehvit kahden aikoihin ja illalla onki paavon & jimin vuoro! :D ..ei kannata edes yrittää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata ei!! :D
      Kerroin Jimille heti aamusta kun herraa taas vähän laiskotti että illalla se pääsee Paven kans rehveille! :) Piristystä tapahtu heti. Tai sit se johtu taskusta löytyneistä lihapullan jämistä! ;)
      Meil on sit kakkuu ku eilen väänsin, et jos ois jotain kakkukahveja lenkin jälkeen.....?! ;)

      Poista
  3. Onpas herkulliselta kuulostava resepti. Kokeilla pitää, on varmaan hyvä arkiruoka, kun ei mene valmistamisessa tuntikausia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää, kannattaa testata. Hiukan lasagnetyylistä, mutta mukavana vaihteluna oli pastan sijaan riisiä. Helpot arkiruokareseptit on kyllä aina tervetulleita! :)

      Poista
  4. Simppeli, toimivan oloinen ohje, melkein voin jo maistaa, että hyvää on! Menee kokeiltavien listalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä. Meillä ainakin upposi hyvin tämä helppo herkkulaatikko! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)