tiistai 25. maaliskuuta 2014

Porkkana-kaurasämpylät

Ai vitsi että eilen oli ihana ilma!!! Kevät, I <3 you!!! Vaikka syksy onkin ehdoton lempparivuodenaikani, niin kyllä tämä kevätkin niin ihanaa aikaa on. (Etenkin kun kuulun niihin onnellisiin jotka eivät kärsi mistään siitepöly tms. allergioista!) Töiden jälkeen äkkiä sisälle vaihtamaan vaatteet ja pikapikaa eläinlauman kanssa pihalle nauttimaan kauniista maanantai-iltapäivästä. Sisälle minut ajoi ainoastaan tarve leipoa sämpylöitä. Jos luonne antaisi periksi, voisi ne leivät ostaa joskus valmiina kaupastakin, mutta eihän mikään voita itse tehtyä leipää!! :)
Näiden sämpylöiden ohje on Kanelia ja kardemummaa -blogista. Tiesin, että tämäkään ohje ei voi pettää, koska olen yhden lempparisämpyläohjeeni ottanut samaisesta blogista, omenaiset ruisrouhesämpylät KLIK
Eikä pettänytkään! Täytyy sanoa että en ole vielä koskaan syönyt näin pehmoisia sämpylöitä kuin nämä olivat!!

Porkkana-kaurasämpylät


5 dl kuumaa vettä
2 dl kaurahiutaleita (laitoin 4-viljan hiutaleita)
2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1 iso porkkana raastettuna (noin 2 dl raastetta)
1 pss kuivahiivaa
noin 8 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä

Laita kaurahiutaleet kuumaan veteen hautumaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon suola, siirappi ja porkkanaraaste. Kun seos on jäähtynyt noin +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen määrään jauhoja. Sekoita huolellisesti. Alusta taikina vehnä/hiivaleipäjauhoilla, lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo ranteenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangoista sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 1/2 h. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia.


Kaikki sämpyöiden leipomiselta ylijäänyt aika käytettiin siis pihalla samoillen. No, tulihan siinä samalla "muutama" kuvakin napattua.
Kisut viihtyivät taas naapurin puissa, niissä kun on niin kovin kiva kiipeillä. Meidän pihalla ei ole kuin tylsiä koivuja ja niissä on oksat paljon korkeammalla. 
Ja Jimppaa harmitti kun hän ei päässyt puuhun! :)


Piha näyttää vielä vähän "karulta", mutta eiköhän se siitä kun ruoho alkaa vähän vihertämään ja pensaisiinkin tulee jotain elämää! :)


Laituri on lähtenyt vähän lipettiin. Laiturin alla on siis isot puupalkit, jotka pitävät laiturin paikoillaan. Mutta nyt talven aikana palkit ovat lähteneet omille teilleen ja laiturin pää on melkein veden alla. Jäiden lähdettyä tarvii miettiä, että mitä sen kanssa oikein tehdään.
Suuren suurta käyttöä laiturilla ei ole (paitsi mun mattojen pesu), mutta olisihan se silti kiva että siinä sellainen on. Joskus vielä haluan siihen sellaisen laiturin, jossa on penkit ja kaikki. Mutta sekin tapahtuu SITTEN JOSKUS, niinkuin kaikki muukin kiva mitä yritän toteuttaa pihalla..... ;)

4 kommenttia:

  1. Voi että tuota teidän pihapiiriä! Aivan uskomaton paikka. Ja sämpylätkin näyttävät sellaisilta, että pääsevät pikapuolin testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Tervetuloa käymään jos joskus täällä päin ajelette!! <3
      Kannattaa testata sämpylöitä. Olin itsekin yllättynyt siitä kuinka pehmoisia olivat! :)

      Poista
  2. Nam! Nuo sämpylät näyttävät hyviltä. Auringon paisteesta on nautiskeltu täälläkin - kevät on ihanaa aikaa :) Terkuin rva Lahoa rautaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko on kyllä ihmeellinen voimanlähde! :) Kyllä vaan on kevät niiiiiiin ihanaa aikaa!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)