keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Sipuliset pannupullat (lihaisat sellaiset)

Tykästyinpäs suuresti Creme Bonjourin maustettuun ruokakermaan, makuna paahdettu sipuli. Se sopi kyllä lihapullien kanssa kuin nenä päähän! Jos ette ole testanneet ja tykkäätte sipulin mausta, niin testatkaa ihmeessä!! Suosittelen.
Ja pakko vielä sanoa, että paistettu sipuli on vaan niiiiiiiin hyvää ettei sanotuksi saa!! :)

Sipuliset pannupullat



400g nauta-sikajauhelihaa
1 dl korppujauhoja (tai hapankorppumuruja, meillä oli korppujauhot loppu)
1,5 dl vettä
1 iso sipuli
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 isoa sipulia
1 tlk (2 dl) Crème Bonjour maustettua ruokakermaa, paahdettu sipuli

Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia (tai pihvejä). Paista pullat rasvassa paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Nosta pullat hetkeksi sivuun.
Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulirenkaat rasvassa pehmeiksi. Lisää pannulle ruokakerma sekä paistetut lihapullat. Kuumenna kiehuvaksi.



Meiän kisut ei ole tietoisia siitä, että heikoille jäille ei ole menemistä!! Aina saa pelätä sydän syrjällään että koska kuuluu "PLUMPS" ja kissa molskahtaa jään läpi veteen. Vielä ollaan onneksi säästytty haavereitta.



Ja samaan aikaan kun kisut leikkivät hengellään, toimi Jimi autotallissa työnjohtajan hommissa. Melko rankkaa hommaa sekin! :)


Projekti on siis meiän iskän ja vaan majailee meidän autotallissa. Ollaan kyllä vähän tuon isännän kanssa suunniteltu, että kun se on valmis, niin väitetään iskälle että meiän tallissa mitään pyörää ole koskaan ollutkaan.... ;) Ehkä se "vahingossa" unohtas sen meiän talliin! ;)
(Samainen pyörä esiintyi siis myös meidän hääkuvissa, KLIK. )

6 kommenttia:

  1. Mun täytyy ehdottomasti kokeilla tuota ruokakermaa, olen jotenkin kauean arka ollut noiden kanssa, en tiedä miksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! En ole minäkään niitä kovin ahkeraan testaillut, mutta se paahdettu sipuli -maku oli kyllä nappivalinta.

      Poista
  2. Voi ihana, mikä ruoka (ja pyörä!) Meillä sipulia tungetaan melkein kaikkeen ja tällainen uppoaisi taatusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meilläkin löytyy sipulia lähes joka ruoasta. Ja yleensä vielä salaatistakin. Just mietittiin yks päivä että kuinka voi olla niin hieno ravintoaine kuin sipuli. Maistuu käsittämättömän hyvälle niin paistettuna kuin raakanakin.

      Poista
  3. Ihanan näköisiä ja kuuloisia lihapullia! Minä tykkään eniten kolmen juuston kermasta. Tuosta paahdetun sipulin makuisesta kermasta en ollut ennen edes kuullut, pitääpä kaupassa ensi kerralla etsiä sitä :) Paahdettua sipulia menee sellaisenaan useaan paikkaan, jauhelihakastikkeeseen, makaronilaatikkoon... eilen viimeksi kinkkuhyrriin, nam! :D Sipuli on kyllä hieno ja ravintorikas hyötykasvi joka sopii tosi moneen paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en olekaan maistanut koskaan tuota kolmen juuston kermaa. Monta kertaa olen kyllä kaupassa sitä katsellut, mutta kertaakaan ei ole sieltä mukaan vielä tarttunut.
      Sipuli on kyllä ihan parasta, joka muodossaan!! :) Ai vitsi, kohta saa ihania pikkusipuleja omasta maasta....nam!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)