perjantai 19. syyskuuta 2014

Kinderkakkua Tyynen kunniaksi


Hei ainahan on riittävän hyvä syy leipoa, eikös vaan!?! :) Tällä kertaa se oli meidän Tyyne-kisun nimipäivät. Nimipäiviä ei meillä muuten juhlita, mutta oman porukan kesken syödään kyllä aina kakkukahvit. Tyyne ei valitettavasti saanut kakkua maistaa, mutta kyllä se lampaan jauhelihakin ihan hyvin uppos.... ;)
Kinder-juustokakun ohje on löytynyt Keittiökriitikön -blogista. Hyvää oli, voi (ja pitää) tehdä toistekin! Pikku äksidentti tapahtu tuon päällisen kanssa... Laitoin folion kakun päälle ja folio oli ottanutkin hieman tuohon suklaakerrokseen kiinni, siitä siis pikku "skraaput" kakun päällä. Yritin peittää niitä punaisilla suklaasydämillä ja onnistuin siinä ihan luvattoman huonosti! :) Mutta ei haittaa, kakun maku ratkaisi....

Kinder-juustokakku (20 cm)


Pohja:
n.250g Domino-keksejä (Original)
50g voita

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl + 4rkl vispikermaa
0,75dl sokeria
1 keltuainen
60g Rainbow Delizione 78% suklaata
150g Marabou-valkosuklaata
5½ liivatelehteä
½dl maitoa

Vuoraa 20cm-irtopohjavuoka leivinpaperilla; laita leivinpaperi pohjan päälle ennenkuin napsautat vuoan reunan kiinni. Halutessasi leikkaa pitkät leivinpaperisuikaleet myös vuoan reunoille, ne pysyvät hyvin kiinni jos voitelet reunat ensin.
Murskaa Domino-keksit ja lisää sulatettu kuuma voi. Sekoita hyvin, kaada täyte vuoan pohjalle ja levitä kevyesti tasaiseksi kerrokseksi.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Pilko molemmat suklaat erillisiin pieniin astioihin. Mittaa kummankin suklaan päälle 2rkl kermaa. Lämmitä kulhoja mikrossa 30s kerrallaan kunnes kerma lämpenee ja suklaa alkaa sulaa. Varo ylikuumentamasta.
Vaahdota 3dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi. Laita erilliseen kulhoon tuorejuusto, sokeri ja keltuainen, vatkaa näitä pari minuuttia. Lisää juustoseokseen sulanut valkosuklaa, vatkaa sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma, sekoita sähkövatkaimella ja käytä tarvittaessa nuolijaa apuna.
Kuumenna mikrossa kahvimukissa ½dl maitoa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan maitoon. Kaada liivateliemi kakkutäytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen.
Ota täytteestä noin 2dl erilleen, kaada loput vuokaan keksipohjan päälle ja siirrä heti pakastimeen jähmettymään. Lisää erilleen otettuun täytteeseen sulatettu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Odota että kakku jähmettyy hieman, 10-15 minuuttia.
ja kaada tummasuklaatäyte kakun päälle. Tasoita lusikalla ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

 Ja ihan tiedoks vaan, että tää kakku oli IHAN MIELETTÖMÄN HYVÄÄ!!!!! *slurps* Ihan oli Kinder-suklaan makuista!!


Sankari itse ei suostunut edes poseeraamaan, vaan söi vaan tyytyväisenä oman lammasannoksensa! ! <3


P.S. Tyyne on saanut jo takaisin kesällä menettämänsä kilot! Nyt se on taas oma ihana, pulska itsensä!! <3

21 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen olinen kakku....vien ohjeen mukaani kokeiltavaksi... minä pinnann hyytelökakkujen peittelystä monasti laittamalla vaan sopivan kokoisen ison lautasen päälle.

    VastaaPoista
  2. ....siis herkullisen oloinen kakku...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miksi minä en ole tajunnut laittaa kakun peitteeksi lautasta, foliolla sohlaamisen sijaan..... Tästä lähtien kyllä käytän, kiitos vinkistä!! :)
      Kovin kakku sai kehuja sekä kotona että työporukan keskuudessa, itsekin tykkäsin tosi kovin! Makeaa, mutta tyydyttää hyvin sen järkyttävän makean himon! Sitäpaitsi Kinderit on mun mielestä ihan superhyviä..... :)

      Poista
  3. Hyvännäköinen kakku epäonnesta huolimatta, mäkin olin korvamerkinnyt tämän kakun! Mulle on kans käynyt muutaman kerran toi folion sulaminen kakun päälle (kakku yleensä metallisessa irtopohjavuoassa) ja kyllä on harmittanut. Mutta eipä käy enää, kun törmäsin faktatietoon, mitä siinä tapahtuu. Ei käy sullekaan, kun luet seuraavan Eviran tietopläjäyksen: Jos alumiinifoliota käytetään metalliastiassa olevan ruoan suojaamiseen, folion ja astian välille syntyy sähköpari, jonka seurauksena alumiini liukenee korroosion takia ruokaan ja folioon tulee reikiä. Sen sijaan esimerkiksi eväsleipien kääriminen folioon tai keraamisen astian suojaaminen foliolla ei synnytä sähköparia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos Eija kun jaoit tuon foliojutun tänne!!!! Mä olen sellanen folion suurkuluttaja, voit olla varma että tapani muuttuvat tästä lähtien. Aika hurjaa!!!
      Tuo Mimmin lautastaktiikka on sitäpaitsi paljon näppärämpi, edullisempi ja terveellisempikin vaihtoehto!!

      Poista
    2. Mäkin käytän nykyisin sitä lautasta tai sitten sellaisia pyöreitä ohuita muovisia kakkualustoja! ♥

      Poista
  4. Haluan! Haluan! Haluan! Onks sulla jo joku lista mitä kaikkee ruokaa mulle pitää tehdä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäskö mun tehdä tätä tiistaiks niin saatais tatskailun ja juoruilun lomassa syödä vähän kakkua....? ;)
      Ja just kuule eilen oli Laten kans puhetta et meidän pitäs kyllä ehdottomasti taas syöpötellä yhdessä! Niin ne juopottelut vaan on vuosien saatossa muuttunut syöpöttelyksi...paljon paljon parempi vaihtoehto!! :)

      Poista
  5. Varmasti herkullinen kakku.:) Ja ihanaa, että kisunkin nimipäivät huomioidaan.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai kisujenkin nimipäivät huomioidaan! Oikeastaan meillä huomioidaan vaan eläinten nimipäivät, ihmisten nimpparit jää vähän vähemmälle huomiolle.... ;)

      Poista
  6. Hei apua, tuo näyttää niin hyvältä kakulta, että pois alta! :P~~

    Pakko testata joskus! <3

    VastaaPoista
  7. Nam, ohje otettu talteen :) Olisi maistunut varmaan Tyynellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku olis varmaan maistunut Tyynelle jos siinä olis ollut pohjana pari hiirtä ja täyttestä löytynyt vähän myyriä ja sit päällä ollut vielä pari pikkulintua..... :D

      Poista
  8. Tyynelle silityksia ja hyvä kun on saanut kilot kiinni :) Ihana kakku, tämä tulee taatusti kokeiltua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyyne kiittää silityksistä! <3 Kyllä kisun pitää hiukan pyöreä olla, eikö...?! Ihan niinkuin emäntänsäkin!!! :D

      Poista
  9. Tätä kinderkakkua munkin on pitänyt jo pitkään tehdä. Ihanan näköinen kakku! Onnet kisulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aion tehdä uudelleen - viimeistään pääsiäisenä, nam!! ☺

      Poista
  10. Nam! Näyttää ihanalta, pitää ehkä testata... =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan Kinder iskee niin suosittelen testaamaan!! ☺

      Poista
    2. No niin, vihdoin sain testattua :) Hyväähän tuo oli, niin kuin arvata saattoikin. Hieman jouduin säveltämään kaapin sisällön mukaan, mutta hyvä tuli kuitenkin :) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja laumallesi. Niin ja linkitin sinut muuten blogiini :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)