perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulukinkusta on moneksi & herkulliset coctailtikut


Uusia vuosia juhlittiin Koivurannassa erittäin maltillisesti. Alkuillasta Marttilan tilan väki oli käymässä ja syötiin glögiä ja herkuteltiin coctailtikuilla. Näihin oli hyvä hävittää jääkaapista juustoa, nakkeja, lihapullia ja ananasta! ☺ Ainoastaan viinirypäleet ostin oikein erikseen kaupasta. Todellisia hävikkiherkkuja siis! ☺ Tikkujen sisältö siis oli lihapulla, ananas ja kermajuusto sekä nakki, viinirypäle ja kermajuusto.


Nakkeja ei kotona keitelty ollenkaan, vaan käytiin ne syömässä perinteisesti mun vanhempien tykönä. Samalla käytiin toivottamassa myös mammalle hyvät uudet vuodet. Ajettiin Someron keskustaan niin että oltiin siinä juuri vuoden vaihtuessa ja saatiin katsella raketteja. Sitten ajettiinkin kotiin nukkumaan. Että ihan niin villi uusivuosi! ☻
Uudenvuodenpäivänä piti taas lähteä Vuosaareen; minä&Viski lenkille ja isäntä kalaan, mutta keli oli niin tympeä, että käytiin vaan metsälenkillä.

Jääkaappia on nyt tyhjennetty ahkerasti ja löytyihän sieltä kinkkuakin vielä pieni palanen. Ja koska kinkusta on moneksi, niin päätyi sitä sekä pizzaan että kinkkukiusaukseen. Huh, olipa herkkua molemmat!! Kinkussa oli niin sopivasti omasta takaa makua, että sopi erittäin hyvin molempiin ruokiin.


Kinkkukiusaus syntyi taas näiden superherkkullisten valkosipuliperunoiden ohjeella. Heitin vaan kinkunpalat sinne sekaan.


Ja kinkku-ananas-aurajuustopizza syntyi tällä kertaa Annin uunissa -blogin ohjeen mukaan. Tomaattimurskan tilalle laitoin paholaisenhilloa ja vähän tomaattipyrettä. Ja sopi kyllä ihan täydellisesti pizzapohjaan. Aion käyttää sitä uudelleenkin.

Kinkku-ananas-aurajuustopizza


Pohja (pellillinen):
2 dl vettä
11 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
paholaisenhilloa (äidin tekemää)
hieman tomaattipyrettä

Täyte:
joulukinkkua
ananasta
Aurajuustoa
Emmental juustoraastetta
Oreganoa


Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Mittaa 42 asteinen vesi kulhoon. Sekoita jauhohiivaseos veteen ja lisää öljy sekä suola.
Lisää loput jauhoista taikinaan pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa lopuksi taikina käsin kimmoisaksi. Lisää lopuksi hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle.
Nosta pohja pellille nostaen leivinpaprin reunoista.
Levitä pohjalle tomaattikastike.
Ripottele juustoraastetta makusi mukaan tomaatin päälle.
Lisää täytteitä makusi mukaan.
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Anna hiukan jäähtyä, mausta oreganolla ja tarjoile.


Ja ei muuten tarvinnut Jiminkään ihan pimeydessä viettää uuttavuotta! ♥♥♥


..ja samalla sain pikkujätkänkin vähän poseeraaman! ♥


 Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat,
tuokoon sen mitä kaipaat
ja vieköön mennessään sen mitä taakkanasi kannat.

TERVETULOA VUOSI 2015!!! ♥


13 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyvältä näyttää! Itse sain savukalkkunan käytettyä loppuun, mutta kyllä siinä työtä oli. Nyt ei sitä lajia vähään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama fiilis täällä, että ei joulukinkkua ihan hetkeen kiitos! ☺ Aika aikansa kutakin. Nyt syödään pakastinta tyhjäksi, saa nähdä mitä herkkuja saadaan tammikuussa aikaiseksi.

      Poista
  2. Vesi kielellä katselin ruokapostauksiasi. Tekeepä mieli kokeilla! ouluruokien kanssa on pientä säätöä; laitanko pakasteeseen. Voiko tuota pakastaa. Tosiaan kätevää tehdä pitsaa...Hyvää jatkoa toivottelen täältä Hailuodosta. Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin porkkanalaatikon loput pakkaseen ja niistä aion taikoa kasvispihvejä vielä tässä tammikuun aikana. Kinkut onneksi meni ja kalojen loput söi koira! ☺

      Poista
  3. Herkkuja kerrakseen! Ihana hauveli tuossa viimeisessä kuvassa. Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viski on kyllä aikamoinen hurmuripoika! ♥ Kiitos samoin, oikein mukavaa tätä vuotta!!

      Poista
  4. Maukkaita "hävikki-herkkuja"! Teillä on ollut siellä aivan yhtä hurja vuodenvaihde kuin meilläkin ;) Sää täälläkin muuttui taas aivan shitiksi.....parempia kelejä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä - saisi jo kelit muuttua oikeasti talvisiksi ja pysyä siinä niin kauan kuin talvea riittää!! Tämä keli vaan vahvistaa ajatustamme Lappiin muuttamisesta....

      Poista
  5. Hyvännäköisiä herkkuja ja komea koiruus! Kiva blogi sinulla muutoinkin, liityn kyllä lukijaksesi.
    Tulehan meille vastavierailulle kurkkimaan. Meiltä löytyy koirankarvojen lisäksi paljon muutakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoista! ♥ Ja ehdottomasti tulen vastavierailulle, nähdään!! ☺

      Poista
  6. Tosi kivoja ideoita käyttää kinkun jämät( meillä meni koko kinkku, ei jääny mittään) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se parasta on, että koko kinkku menee kerralla! Me ostettiin 5,2 kilon kinkku (kahden hengen talouteen) ja oltais varmasti päästy koko kinkusta parissa päivässä eroon, jos vaan oltais syöty enemmän kotona. Mutta jouluaatto ja -päivä syötiin sukulaisten nurkissa, joten ei sitä ruokaa sit mennyt niin paljoa kotosalla...

      Poista
  7. Ihan täydellisen näköinen pitsa! Nam! :D
    Ihanaa uutta vuotta teille! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)