Hei nyt se löytyi - makaronilaatikko josta jopa minä tykkäsin! Ei Eija sitä turhaan blogissaan kehunut!! ☺ Ja valehtelematta tämä oli paremman makuista seuraavana päivänä kun sen uudelleen lämmitti. Nyt voin siis lopettaa täydellisen makaronilaatikon metsästämisen. Kiitos Eija avustasi tässä projektissa!! ♥ Huom. Paprikaa ja valkosipulia ei alkuperäisessä reseptissä ollut, mutta lisäsin ne tähän kun niitä sattui kotona olemaan.
Lihamakaronilaatikko
Lihamakaronilaatikko
500 g vähärasvaista possun jauhelihaa
1 sipuli
1 sipuli
1 suippopaprika
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kuivattua oreganoa
hiven suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 pss (400 g) tummia sarvimakaroneja
150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (kokeile eri versioita juustosta)
Silppua ensin sipuli, paprika ja valkosipulit. Laita jauheliha (teflon)pannulle paistumaan omaan rasvaansa. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja paprika joukkoon kuullottumaan. Mausta seos tomaattipyreellä, oreganolla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kiehauta vesi kattilassa ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää sekaan raa'at makaronit ja jauheliha-sipuliseos pannulta. Sekoita ainekset ja anna seoksen kiehua kattilassa noin 6 minuuttia. Paloittele sulatejuusto ja lisää seokseen. Sekoittele, kunnes juusto on täysin sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiven suolaa. Kaada makaroni-jauhelihaseos uunivuokaan ja paista 200° puolisen tuntia. Ota laatikko uunista, laita kansi päälle ja anna vetäytyä vielä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kuivattua oreganoa
hiven suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 pss (400 g) tummia sarvimakaroneja
150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (kokeile eri versioita juustosta)
Silppua ensin sipuli, paprika ja valkosipulit. Laita jauheliha (teflon)pannulle paistumaan omaan rasvaansa. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja paprika joukkoon kuullottumaan. Mausta seos tomaattipyreellä, oreganolla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kiehauta vesi kattilassa ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää sekaan raa'at makaronit ja jauheliha-sipuliseos pannulta. Sekoita ainekset ja anna seoksen kiehua kattilassa noin 6 minuuttia. Paloittele sulatejuusto ja lisää seokseen. Sekoittele, kunnes juusto on täysin sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiven suolaa. Kaada makaroni-jauhelihaseos uunivuokaan ja paista 200° puolisen tuntia. Ota laatikko uunista, laita kansi päälle ja anna vetäytyä vielä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.
Mä en sit yhtään kyllästy noiden joutsenien seurailemiseen. Eilen naureskelin kun kaksi joutsenta oli pitkän aikaa ihan pylly vasten pyllyä! ☺ Yritin hiipiä pikku hiljaa lähemmäksi saadakseni vielä paremman kuvan, mutta valitettavasti joutsenet vähän häiriintyivät kun mun kuvauskaveri ei jaksanut olla yhtä hitaasti lähestyvä....
Harmi kun mun ei oikein onnistunut taas kaikki kuvat, mutta kyllä näistä ehkä selvän saa, että tuo ryökäle käy kaivelemassa mitä ihmeellisimpiä asioita tuolta vedestä. Nyt oli vuorossa tuollainen jumalaton maakappale, joka haisi kuin synti. Luulis että tuollainen painaisikin jo niin paljon, ettei sitä saa millään liikkeelle. Taitaa poitsulla olla aikamoiset lihakset tuolla kaulan ja niskan seudulla....
..ja jälkkäriksi muuten syötiin eilen tätä sitruunaista persikka-rahkakakkua. Ja oikeesti, tää vaan paranee vanhetessaan! ♥ Iskäkin valitsi hyvän päivän poiketa kahville... ;)
Mä kattoin ensin, että Viski on napannut jonkun raadon suuhunsa, mutta onneksi ei sentään :) Melkoinen voimakimppu tuosta on kyllä tullut ja tuollaisia maakappaleita raahatessa voimat senkun kasvaa. Ihana poika <3
VastaaPoistaOn se kyllä kovin kasvanut, vaikka pieni sintti on vieläkin! ♥ Just katsottiin kuvia Jimistä ja nyt vasta tajuttiin kuinka jumalattoman suuri se koira oikein oli. Viski (tosin on vielä juniori...) painaa nyt 35 kg ja Jimi painoi aikuisena 48 kg. Ei taida pojista tulla ihan saman kokoisia.... ☺
PoistaMakaronilaatikko koskenlaskijalla on kyllä maailman parasta! Laitan itse yleensä päälle tomaattia, basillikaa ja vähän parmesania, toimii! :)
VastaaPoistaMinäkin olen tainnut joskus kokeilla tomaattia ja basilikaa, mutta parmesania en ole koskaan laittanut. Kiitos vinkistä!! ☺
PoistaMähän tuuppaan tota suippopaprikaa joka ruokaan, joten ens kerralla sitten tähän nami-laatikkoonkin, kiitos vinkistä!☺
VastaaPoistaOle hyvä vaan!! ☺ Tää oli kyllä niin superhyvää. Kaikki tuli syödyks ja nyt vaan mietin että koska voin tehdä tätä jo uudemman kerran.... ☺
PoistaMulla on kans jemmassa samainen ohje testattavaksi... suippoparikalla vinkkisi mukaan meilläkin sitten kun teen. Minä kans laitan suippoparikaa melekin joka ruokaan.
VastaaPoistaHui, katoin ensin että Vskillä on suussa joku iso lintu tai muu elukka...vaan onneks ei ollutkaan.
Tää oli kyllä tosi hyvä makaronilaatikko! Ja yllätti just sillä, että oli uudelleen lämmitettynä ehkä jopa vielä parempaa.
PoistaONNEKSI oli vaan maapläntti mitä se kanto! ☺ En tiedä mistä se on nyt keksinyt kaivaa tuolta järvestä tuollaisia hirveän kokoisia maakappaleita....