sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Porkkana-kesäkurpitsakeitto


Tässä tämä lupaamani kasviskeitto, johon tulee kesäkurpitsaa. Tähän voi tosiaan käyttää täytetyistä kesäkurpitsoista ylijääneet kurpitsan sisukset. Tai sit voi käyttää ihan kokonaiset kesäkurpitsatkin. Minä olen jo testannut kumpaakin tapaa. Tein ekan satsin kurpitsan jämistä, en tohtinut niitä poiskaan heittää. Ja koska oli niin hyvää, niin tein vielä toistamiseen. Sillä kertaa pilkoin sekaan ihan kokonaisen kesäkurpitsan. Ohje on Valion.

Porkkana-kesäkurpitsakeitto


4-5 dl vettä
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
250 g porkkanaa
1 iso sipuli
500 g kesäkurpitsaa
2 dl ruokakermaa

Pinnalle:
raejuustoa

Mittaa kattilaan vesi. Lisää suola ja laakerinlehti. Laita porkkanaviipaleet ja sipulit kattilaan kiehumaan. Kuori (ei ole pakko kuoria) ja paloittele kesäkurpitsa. Lisää joukkoon. Peitä kannella. Kun kasvikset ovat kypsiä, poista laakerinlehti kattilasta. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta halutessasi pienellä ripauksella musta- tai valkopippuria. Lusikoi keittoannoksille pehmeää raejuustoa.


Olen oppinut syömään keiton kanssa raejuustoa. Sopii etenkin kasviskeittoihin erinomaisesti.


Huomenna sitten herkutellaan oikein olan takaa 2. hääpäivän kunniaksi!! ♥


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen keitto. Sopii mainiosti täyttämään vatsaa syksyn viileinä iltoina.
    Upeat kuvat hämähäkinseiteistä. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto oli todella hyvää. Kasviskeitto ei vaan yksinään pidä kovin pitkään nälkää poissa, mutta toimii hyvin esim. alkupalana ennen varsinaista ruokaa. Keiton muodossa tulee huomaamatta syötyä aika suuri määrä kasviksia.

      Poista
  2. Taidanpa pitää pian keittopäivän! Vau, miten upeita kuvia olet taasen ottanut <3 Mukavaa viikkoa sinne koko köörille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittopäivä viikossa piristää!! ☺
      Oikein ihanaa viikkoa teidänkin köörille ♥ Onnille rapsutuksia!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)