lauantai 12. marraskuuta 2016

Paholaisen possua & valkosipuli-kermalantut


Leivinuuni on saanut lämmitä joka päivä näillä pakkaskeleillä. Ja hyvä niin, sillä siinä on kätevästi saanut tehtyä kaikki ruuat. En edes muista koska sähköuuni olisi viimeksi lämmennyt. Ja kaikki tälläiset "aamulla uuniin-töistä tullessa uunista pois" reseptit on ihan äärimmäisen käteviä. Ei tarvitse koko iltaa viettää kykkien hellan ääressä. Vaikka sekin toki mukavaa puuhaa on, mutta ei välttämättä ihan joka ilta.


 Paholaisen possun ohje on Tinskun keittiöstä. Sen verran tein muutosta ohjeeseen, että tosiaan paistoin lihaa n.8,5 tuntia leivinuunissa. Ja tomaatit unohdin padasta. Huomasin vasta kun pata oli uunissa, että kas, kirsikkatomaatit on edelleen pöydällä. En viitsinyt uunia kuitenkaan turhaan enää availla, joten jäivät pois. Ja Tinskulta löytyy myös ohje Paholaisen hilloon jos sitä kaipaat.Mä en ole koskaan Paholaisen hilloa itse tehnyt, koska ÄITI ♥
Äiti tekee sitä aina isot satsit ja aika nopeasti se hupeneekin meidän jääkaapista, kiitos minun juustohulluuteni! ☻ Ja itse possu oli hyvää, teen kyllä toistekin. Ja tästä lähtien AINA kun laitan kasslerin uuniin, teen siihen nuo viillot. Näin liha maustuu paljon paremmin muualtakin kuin pelkästään pinnalta.

Paholaisen porsas


n. 800 g porsaan kassleria
1,5 dl paholaisenhilloa
2 isoa paprikaa reiluina paloina
2 isoa sipulia isohkoina lohkoina
300 g kirsikkatomaatteja
reilusti kokonaisia valkosipulinkynsiä
mustapippuria ja suolaa myllystä
yrttejä, kuten rakuunaa, timjamia ja rosmariinia
loraus oliiviöljyä

Nosta porsaan kassler ainakin tuntia ennen huoneenlämpöön. Mausta pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Viillä kassleriin noin 2 cm välein noin 2/3 osaa lihan paksuudelta syviä viiltoja.
Laita kasvikset ja valkosipulin kynnet uunipataan ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää yrttejä ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. "Kaiva" kasvispetiin kuoppa ja ja laske siihen kassler niin että kasvikset nousevat tukemaan lihaa padan reunoille asti. Täytä viillot reilusti paholaisenhillolla.
Paista uunissa ilman kantta 200*C noin 45 min tai niin kauan kun lihan pinta on saanut kauniin ruskean värin. Laita pataan kansi päälle ja laske uunin lämpötilaa 150*C ja jatka kypsentämistä ainakin 2.5 tuntia.
Anna lihan vetäytyä padassa hetken ja leikkaa se sitten valmiiksi annossiivuiksi. Nosta liha takaisin pataa kasvisten päälle ja tarjoile.


Olin keittänyt lanttuja ihan muuta ruokaa varten, mutta päätinkin siitä ottaa muutaman lantun possun lisukkeeksi. Leikkasin lantut ohuiksi siivuiksi, paistoin nopeasti pannulla voissa ja valkosipulimurskassa. Voitelin uunivuoan ja laitoin lanttusiivut vuokaan, väleihin vähän valkosipulimursksaa sekä mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Ja päälle kermaa. Ja uuniin niin pitkäksi aikaa, että kerma alkaa kunnolla kuplimaan ja lantut ovat lämpöisiä. Toimisi varmaan myös raaoista lantuista tehtynä. Silloin kypsennysaika vaan on huomattavasti pidempi. Mutta oli kyllä todella hyvää, suosittelen kokeilemaan. Etenkin jos peruna ei kuulu ruokavalioosi.


Ja jos vielä ei ole Isänpäivämenu selvillä, niin nyt kipinkapin kauppaan ja Paholaisenpossu ainekset ostoskoriin! Isät tykkäävät varmasti. 
Meillähän ei lapsia ole, joten isänpäivää ei tarvitse sen ihmeellisemmin juhlistaa. Mutta onhan tuo isäntä tavallaan Viskin ja kisujen isä ;) ja siksipä saikin tehdä valinnan mitä kivaa Isänpäivänä teemme. Valinta oli kuulemma helppo - menemme Turkuun Venemessuille! Tsempit vaan mulle, kyllä kai sieltä hengissä selviää ulos...... ☻


Mukavaa viikonloppua ja Isänpäivää! ♥

P.S. Ihanista ihanin Jimi ♥ olis täyttänyt tänään 12vee! Paljon onnea Jimi sinne jonnekin...
Tänään sytytetään kynttilät sekä Jimin haudalle, että kuvassa näkyvän Tyyne-kisun haudalle! ♥
Ikävä on teitä molempia.....



7 kommenttia:

  1. Leivinuunia on lämmitetty, viimeksi laitoin uuniin kokonaisen
    possun ulkofileen ja hyvä tuli. Kaikki ruuat mitkä voi "unohtaa " uuniin kypsymään ovat suosiossa.
    Eläinystäviä meillä ei ole, varmasti jokainen on rakas ja heitä kaipaa.
    Hyvää viikonloppua ja taputuksia kaikille eläinystäville

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostaapa hyvältä tuo sinunkin ateriasi! Meillä ei olekaan tehty possun ulkofilettä pitkään aikaan. En ole mistään löytänyt riittävän hyvässä tarjouksessa, että olisin raaskinnut ostaa.
      Karvakamut kiittävät rapsutuksista ♥
      Oikein mukavaa marraskuista viikkoa!!

      Poista
  2. Nam! Lanttua ei juurikaan tule ostettua, vaikka hyvää se on (ja halpaa). Pitäisi ostaakkin..
    Meillä syödään tänään naapurin sonnia. Appivanhemmat tulevat syömään. Illalla mennään siskon luokse kyllään viettämään hänen synttäreitään ja omaakin isiä pääsen siellä onnittelmaan. Illalla, jos sit käpertyisi tuon ukkokullan kainaloon katsomaan Jump Street, kerta eka leffakin tuli katsottua. :D Karvalapsille sinne rapsutuksia ja terkkuja meidän karvalapsilta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miltäs sonni maistui? Mekin päästiin isännän siskon luo sunnuntaina syömään ihan sairaan hyvää kinkkua. Tuli syötyä itteni ihan järjettömään ähkyyn.... :D
      Ja just matkalla kysyin isännältä että ostetaanko meille tänä vuonna ollenkaan kinkkua...
      Karvaiset kiittävät rapsutuksista ja Kisulle ja hepoille myös paljon rapsutuksia! ♥

      Poista
    2. Possusta tykkään enemmän, mutta erittäin hyvää oli härkäruukkukin, kun sitä malttoi tarpeeksi kauan hauduttaa. :D Me syötiin kans kyllä niin ähkyksi itsemme! Siitä sitten kahvipöydästä suoraan toiseen kahvipöytään. Ihan harmitti, kun leipuri siskoni tekee ihan mielettömän hyvät tarjottavat ja jouduin ottamaan vain pikku palasia, kun olisin muuten räjähtänyt. :,D Hihii, ostettiin muuten tänään lanttua. Isäntä lupasi niistä huomenna jotain kokkailla savulohen seuraksi. :P

      Poista
    3. Valkosipuli-kermalantuista tuli ihan sikke hyviä!! Lanttulaatikosta en niin pidä, mutta tästä voisin tehdä meidän joulupöyttäämme lanttulaatikon korvikkeen!!

      Poista
    4. Jes, kiva kuulla!! :) Teitkö ihan raaoista lantuista vai keititkö ensin?

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)