torstai 4. heinäkuuta 2019

Mountone -suklaakakku mansikoilla


Vähän laahaa mun päivitykset perässä, mutta ei anneta sen häiritä. 
Tässä vihdoinkin toinen juhannuksen kakuista, eli kauan himoitsemani Tobleronekakku. Reseptin olen bongannut Kääpiölinnan köökistä jo muutama vuosi sitten. En nimennyt kakkua sen takia Tobleronekakuksi, koska täältä meidän pikkukylältä ei mistään löytynyt Tobleronea. Mutta onneksi ystäväni (kiitos Nonnula-blogin Jonnalle) vinkkasi, että Lidlissä myytävä Mountone -suklaa muistuttaa hyvin paljon Tobleronea. Joten tästä tuli sitten Mountonekakku.


Tämä oli aivan JÄRJETTÖMÄN hyvää! Tai no, mitä voi odottaa supersuklaisesta pohjasta, suklaisella täytteellä ja tuoreilla mansikoilla. 
Kakku kannattaa tehdä ajoissa valmiiksi, jotta ehtii kunnolla kostua ja maustua. Taisin tehdä torstaina pohjat, perjantaina täyttää ja lauantaina kakku oli vasta parhaimmillaan.

Kiitos Anu reseptistä 😘😘


Mountone-suklaakakku


Pohjat:
2 dl tummaa kaakaojauhetta (tästä 3-4 rkl vuokien jauhottamiseen)
3½ dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
2 kananmunaa
1½ dl piimää
1½ dl vahvaa kahvia lämpimänä
50 g voita sulatettuna
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
250 g mascarponea
2½ dl vispikermaa
150 g Mountone suklaata (tai Tobleronea)

Koristeluun:
tuoreita marjoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi kakkuvuokaa (n.20cm) ja jauhota ne kaakaojauheella. Siivilöi yhteen kaakaojauhe, vehnäjauhot, sooda sekä leivinjauhe. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita käsivatkaimella. Kaada taikinan joukkoon vielä piimä, kahvi, voi ja vaniljasokeri samalla sekoittaen. Vatkaa pari minuuttia käsin, kunnes seos on tasaista.
  Jaa taikina puoliksi kahteen vuokaan ja paista yksi kerrallaan uunin keskitasossa noin 30-40 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä myös hammastikulla. Anna pohjien jäähtyä vuoassa 20 minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperille. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

  Paloittele Mountone/Toblerone kulhoon ja sulata varovasti mikrossa 20-30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Anna suklaan jäähtyä hetkisen ja lisää se sitten mascarponen sekaan samalla hyvin sekoittaen. Nostele kermavaahto suklaa-juustoseokseen.
  Nosta toinen pohjista tarjoilualustalle ja levitä päälle puolet vaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja kuorruta lopulla suklaavaahdolla. Koristele tuoreilla marjoilla.


Ja sit vähän ikävempiin asioihin. Meidän Viski on taas alkanut ontua toista etujalkaansa... 😔 Johan tässä päästiinkin melkein vuosi ilman ontumisia.

👉 Täältä voit käydä lukemassa mistä on kyse.



Eläinlääkärimme oli sitä mieltä, että nyt vaan pari viikkoa lepoa (eli kevyttä remmiliikuntaa) ja tulehduskipulääkettä. Ja arvioidaan tilannetta sen jälkeen uusiksi.

Pääsimme juuri helmikuussa eroon Neurontin -lääkityksestä, enkä millään haluaisi ottaa sitä takaisin. Mutta pakkohan se sit on jos kivut ei pysy hallinassa. Mutta toivotaan parasta, että kivut saatais taas kuriin. Onneksi vielä on muutama "ässä hihassa", koska emme ole vielä aloittaneet Cartrophen -pistossarjoja eikä myöskään IRAP-hoitoa ole vielä kokeiltu.


Ja koska tuo koira on tyyppiä "täysillä tai ei ollenkaan", niin onhan siinä viittä vaille rikkinäiset nivelet kovilla...
Rikkohan ei ole paljoa edennyt ja on aika lievä vielä, mutta ilmeisen kivulias siltikin.

Niin että voehan Viski - taas ❤

10 kommenttia:

  1. Voi Viskiä mun kohtalotoveria! Toivotaan kivun hoituvan pois tälläkin kertaa. Itse sain eilen kortisonia samaan vaivaan, mutta sitä ei voine koirille antaa!?
    Sitten kakusta.. Nytpä löysin niin herkullisen tuntuisen ohjeen, että teen tätä viikonlopun vieraille. He tykkäävät nimenomaan suklaasta! Hyvää viikonlopppua sinne ja rapsutuksia Viskille! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! <3 Todella toivon, että kivut taas helpottaisi. Tuo koira on niin kova menemään, että on tuskallista pitää häntä remmiliikunnassa. Mutta jos tulehdus saatais taas sillä helppaamaan, niin pakkohan se on tehdä niin kuin lääkäri sanoo.
      Kyllä kai koirillekin kortisonia annetaan. Mulla on nyt jo toinen nivelrikko koira ja kumpikaan ei sitä ole saanut. Pitääkin perehtyä asiaan!
      Viski kiittää rapsutuksista!!

      Poista
  2. Siis ihana kakku. :p Viski on <3

    VastaaPoista
  3. Herkun näköistä kerrassaan!
    Voi reppanaa koiruutta. Varmaan vaikea ymmärtää, miksi pitää rauhottua ja miks on kipua, kun haluis olla vauhdissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa!
      No niinpä, sehän se on tuollaisen nuoren aktiivisen koiran vaikea ymmärtää, että nyt pitäisi levätä jotta tulehdus saataisiin taas rauhoittumaan nivelestä. Nyt näyttää kyllä jo paremmalta (kop kop kop)...

      Poista
  4. Täyte & kuorrute oli todella onnistunut ja sopi hyvin aiemmin pakastamaani kakkupohjaan. Linkitin ohjeen blogiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Leena, pitääkin mennä heti lukemaan sun blogia!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)