maanantai 20. tammikuuta 2020

Maidoton ja munaton mangokakku


Tämä kakku toi vähän jo keväisen fiiliksen, vaikka ei nyt ihan vielä keväässä ollakaan. Tulppaaninippu vielä kakun viereen, niin johan se on ihan täysin kevätfiilinki. 🌞 

Ja taas yksi hyvä maidoton ja munaton resepti takataskussa, mikäli joskus on tarvetta. Tämä oli kyllä mahdottoman raikas kakku. Ei ollenkaan mikään makea, koska ei vieläkään joulun jäljiltä oikein maistu tuhdit, suklaiset kakut.
Ohje on Yhteishyvän.

👉 Huomatkaahan keksejä ostaessa tsekata että myös keksit on munattomia ja maidottomia!!  


Mangokakku
20 cm


Pohja:
200 g kaurakeksejä
1 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta

Täyte:
500 g maustamatonta soijajogurttia
2 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua
2½ rkl perunajauhoja

Mangokuorrute:
1 prk (425/225g) mangoviipaleita
1 dl mangosäilykkeen lientä
1½ dl hyytelösokeria
½ sitruunan mehu

Voitele irtopohjavuoan reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Säädä uuni 200 asteeseen.
Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset. Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.

Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja desilitra mangosäilykkeen lientä soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.



Nyt tosiaan on vähän poikkeuksellinen talvi kaikessa lumettomuudessan ja lämmössään, vaikka kyllähän näitä lumettomia talvia on ennenkin ollut. Täältä "omasta sähköisestä päiväkirjasta" on hyvä tsekkailla, että kyllä ne kelit on hyvinkin vaihtelevia olleet eri vuosina. 


Kovasti ollaan uusia pilkkipaikkojakin käyty katselemassa, mutta vieläkin ne jäät puuttuvat. Ja jos ne yhtäkkiä tulevat hetkeksi, niin millään ei kyllä kaikkia valmiiksi tsekattuja paikkoja ehditä kiertämään.



Mutta eipä nämä metsässä vietetyt hetket silti ole koskaan hukkaan heitettyjä hetkiä. Akut tulee samalla hyvin ladatuksi.


Ja ilman eväitähän ei voi reissuun lähteä! 


Voin kyllä kertoa että ei ollut fiksu veto pakata evääksi tuollaisia "hienosteluleipiä". Sain koko ajan vahtia ettei eväslaatikot pomppineet liikaa repussa, jonka jälkeen täytteitä olisi saanut kaivella laatikon pohjalta. 😁


 Mutta olihan ne hyviä!! 😀


8 kommenttia:

  1. Minä ja meidän Ronja olemme myös leiponeet maidottomia viime aikoina. Ronja on aika pitkälti maidottomalla ruokavaliolla vaikka ei täysin vegaanisella olekaan. Tämä resepti pitää ottaa testiin! Näyttää hyvältä.
    Ja on teillä ollut hienot eväät! Nyt ei tosiaan pilkille pääse eikä laskettelemaan. Lappiin olis pitänyt päästä , olis se kiva jos olis talvella lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen huomannut että olo on paljon parempi kun jättää maitotuotteet pois, mutta silti niitä aina vaan tulee käytettyä.. :/
      Lappiin ei päästy tänä talvena hiihto/pilkkireissulle, mutta toivotaan että ensi talvena näitä aktiviteetteja saisi harrastettua myös kotosalla.

      Poista
  2. Mä niin tykkään metsässä liikkumisesta. Ärsyttää, kun vaunujen kanssa ei meinaa täällä oikein mihinkään päästä. Onneksi kukaan ei nähnyt tiistain metsäretkeäni; hulluksi olisi katsonut. xD Vaikka vauvan vaunuista luvattiin sopivan maallekkin hankalaan maastoon, mutta kommentilla ei ehkä ihan nuin huonoa reittivalintaa tarkoitettu. No mutta minulla oli kivaa ja jäbä nukkui epätasaisesta ja vetisestä maastosta huolimatta oikein hyvin. :,D
    Retkieväät. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsäterapia on parasta! <3
      Hahaa :D varmasti hauska näky ja pääasia että poitsu oli tyytyväinen reissuun! ;)
      Retkieväät on parhautta <3

      Poista
  3. Tämä resepti pääsee viikonloppuna testiin juniorin synttäreillä. Nämä maidottomat ja munattomat reseptit kuuluvat meidän arkeen ja juhlaan, joten mukava kun löytyy uusia reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pääsi heti testiin! :)
      Ja juuri tuosta syystä itsekin näitä testailen, jos vaikka joskus tulee kyläilemään joku jolle maitotuotteet ja kananmunat eivät sovi. Ja ihan samalla tavalla herkullisiahan näistä tulee! :)

      Poista
  4. Moikka, näyttääpä ja kuulostaapa ihanalta tuo kakku! Mitenköhän kauan säilyy jääkaapissa? Tulossa tytön synttärit ja toiveena olisi tehdä kaikki valmiiksi mahdollisimman aikaisin 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hmm - kysyit pahan kysymyksen säilymisestä! :) Veikkaan että säilyy kuitenkin paremmin kuin sellaiset kakut jotka sisältävät kermavaahtoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)