maanantai 13. tammikuuta 2020

Perunasalaattia (retkieväänä)


Ennen uudenvuodenaattoa oli pakko pirauttaa äidille ja kysäistä "sen hyvän perunasalaatin" reseptiä. Tätä samaista salaattia oli tarjolla meidän perinteisellä 👉 pääsiäisbrunssilla v. 2018. Joulun jälkeen kun ei yhtään tehnyt mieli mitään raskasta, majoneesista salaattia. 

(Ja toivottavasti tämä ei ollut mikään äidin supersalainen resepti, koska tänne minä sen nyt kirjoitan kaiken kansan nähtäville. Ihan vaan että itse löydän tämän reseptin jatkossakin!) 

Söimme perunasalaattia yhdessä 👉 kahteen kertaan marinoidun possun kanssa. Avot 😋 

Perunasalaatti
 n.10 annosta


Marinoidut punasipulit:
3 dl punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

1½ kg keitettyjä perunoita
(35 g kapriksia)
rucolaa

Viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi / siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita punasipulit marinadiliemeen. Anna marinoitua jääkaapissa hetken aikaa.
Sekoita paloitellut perunat ja kevyesti hienonnetut kaprikset. 
Nostele marinoidut punasipulit perunoiden sekaan. Kaada n. 1/3 marinointiliemestä kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää revityt rucolat salaatin joukkoon.

Me ei laitettu kapriksia, koska ne ei oikein ole tuon mieheni makuhermoon osuvia. Mielestäni ne kyllä sopivat joukkoon oikein hyvin.



Uusi vuosi ja vuosikymmen oli ihan superia altoitaa retkeillen.



Ja vielä superimpaa oli syödä evästä metsän siimeksessä. Tällä kertaa eväänä oli termarinakkeja ja perunasalaattia. Voin sanoa, että perunasalaatti oli aikas hyvää luonnon helmassa syötynä, jos toki maistui kotonakin.


 Ja kahvin kanssa oli tietenkin tuoreita 👉 munkkeja.


 Vähänkö hotsittais jo päästä pilkille. Täällä meillä päin vaan jäät ovat vielä niin ohuita, että ei kyllä passaa mennä. Tai ainakaan itse en uskalla mennä, enkä Viskiäkään jäälle päästäis. Mies toimii omalla vastuullaan. Monet uudet pilkkimestat on jo tsekattuna, ja varusteetkin odottaa valmiiksi pakattuna. Enää ei puutu kun ne jäät! 😁


Ja ihan vaan vinkkinä kaikille, että jos kurakelit tökkii, niin menkää metsään. Monet metsät ovat sen verran kuivia, että ei ole kyllä kurakeleistä tietoakaan.


Ja vaikka ei oliskaan kurakelejä, niin menkää silti metsään. Metsässä sielu lepää ❤

Eikä sen aina tarvitse olla kansanpuisto tai muu "yleisöryntäyspaikka". Metsät ovat täynnä eläinten jättämiä polkuja joita on kiva tallailla. Ja saattaa löytää ihan tosi upeita paikkoja, joissa ei yleisöryntäystä ole näköpiirissä.

Olkoon vuosi 2020 kaikille erittäin retkeilyntäyteinen 🌲



4 kommenttia:

  1. Luonnossa liikkuminen eli retkeily on parasta vapaa- ajan hommaa.
    Neulaspoluilla kulkiessa rauhoittuu ja saa vielä luontoelämykset sekä
    ne hyvät retkieväät samaan pakettiin.
    Tuota perunasalaattia pitää tehdä, näytti niin hyvältä.
    Reippaita retkiä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, se on ihan parasta! <3 Ja siis mikä parasta, se on myös ilmaista!!
      Suosittelen testaamaan. Voittaa majoneesisalaatit mennen tullen! Tai ainakin on kivaa vaihtelua niille majopohjaisille salaateille.
      Samoin kiitos, retkeilyntäyteistä vuotta!

      Poista
  2. Mukavanoloinen retki teillä! Rukola on kiva vinkki, keventää varmaan kivasti tätä herkkua. Kapriksista tykkään ja niitä olen joskus laittanutkin perunasalattiin. PS. En tiennytkään, että Airamilla on tuon mallinen "purkki" tarjolla. Pitääpäs tutustua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rucola tuo kyllä kivaa makua salaatteihin ja piirakoihin. Mielestäni se kruunaa pizzankin, kun laittaa uunista tulleen pizzan päälle tuoretta rucolaa ja tomaattia. Nam! Nyt alkoikin tehdä pizzaa mieli... ;)
      Tuo Airamin ruokatermari on kyllä tosi hyvä. Siihen mahtuu just paketillinen nakkeja. Tai sit isot lautaselliset soppaa kahdelle. Ja pitää hyvin ruuan lämpimänä kylmälläkin kelillä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)