sunnuntai 26. elokuuta 2012

Herkkulasagne

Sunnuntairuuaksi Karvisen herkkuruokaa. Ja herkkuahan tämä oli! :)

Herkkulasagne


9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
400 g paistijauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
n. 1 tl suolaa
2 rkl ketsuppia (itse käytin chiliketsuppia)
mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilimaustetta
1 tl valkosipulijauhetta
tilkka vettä
2 rkl vehnäjauhoja

Juustokastike:
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 dl ruokakermaa
3 dl vettä
2 dl mozarellajuustoraastetta
1 dl emmentaljuustoraastetta

Jauhelihakastikkeen valmistus: Paista jauheliha, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet ja keittele 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarkista maku.

Juustokastikkeen valmistus: Mittaa kattilaan öljy ja jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja vesi ja kuumenna kastike. Keitä pari minuuttia. Sammuta levy ja lisää suola sekä juustoraasteet ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeen sekaan.

Keitä lasagnelevyjä, kunnes ovat kypsiä.

Kaada vuoan pohjalle kolmasosa jauhelihakastikkeesta ja noin neljäsosa juustokastikkeesta. Nosta päälle kolme keitettyä lasagnelevyä. Tee toinen kerros samalla tavalla ja peitä lasagnelevyillä. Tee vielä kolmas kerros pelkällä jauhelihakastikkeella, peitä lasagnelevyillä ja kaada pinnalle loput juustokastikkeesta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa hyvin väriä.

Ohje on Ruokailmiö-blogista.

Lasagnen kera syötiin mozarellasalaattia ja juotiin vähän punaviiniä. Nam nam!! :)


2 kommenttia:

  1. Tällä ohjeella tein meille lasagnea joku viiikko sitten. laitoin enemmän lasagnelevyjä, kun pelkäsin tulevan liian pehmeää makuumme. Hyvää oli ja ohjetta tulee varmasti käytettyä uudemmankin kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistutuksesta, itsellä on jo tyystin unohtunut tämä versio lasagnesta! Tämä on osoittautunut meidän perheen suosikiksi. Täytyykin joku päivä taas tehdä. Ja taidan minäkin kokeilla vähän suuremmalla levy määrällä, niin saa enemmän syötävää.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)