maanantai 27. elokuuta 2012

Daim-piiras

Minua on pyydetty yksiin juhliin tekemään kakku, jossa on daimia, joten pitihän sitä alkaa kokeilemaan, että mikä on paras resepti ja ennen kaikkea mikä varmasti onnistuisi! :) Tässä tälläinen kokeilu. Kakkua ei ole vielä maistettu, joten mausta en voi vielä sanoa mitään. Mutta ohjeessa olikin, että piiras on parasta muutaman päivän päästä leipomisesta. Huomenna vien osan kakusta töihin, joten sieltä saa taas heti suoraa palautetta, ja se on hyvä juttu se! :)

Daim-piiras
(tulipas huono kuva)













Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
½ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
hasselpähkinälastuja (itse käytin rouhetta, koska kaupasta ei löytynyt lastuja)

Täyte:
1 ½ dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa tai vettä (itse käytin maitoa)
100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:
100 g Daimia
½ dl kermaa

Koristeeksi:
50 g Daimia murustettuna (tai Daim-rakeita)

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" pähkinälastuilla/rouheella halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla kreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki.
Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.

Alkuperäinen ohje Hellapoliisilta.

Minun tekemä piirakka ei nyt aivan näyttänyt tuolta kuin Hellapoliisin piirakka, mutta harjoitus tekee mestarin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)