Jauhelihapiirakka
Pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
1 paprika
1 sipuli
300 g jauhelihaa
mausteita jauhelihan maustamiseen (itse käytin grillausmaustetta, suolaa, mustapippuria, chiliä, valkosipulia)
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
3 dl mozarella-emmental juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.
Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa kun lisäät mausteet. Levitä täyte pohjan päälle.
Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, munat ja juustoraaste. Kaada täytteen päälle. Laita piirakan päälle vielä puolitetut kirsikkatomaatit ja fetajuustokuutioita. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua vähän väriä.
Alkuperäinen ohje Kinuskissalta.
Ja tässä vielä nämä suklaiset työkalut! :)
Muutama työkalu meni rikki ja työkalupakistakin puuttuu pohja. Se jäi kaikessa kiireessä suklaamuottiin kiinni enkä saanut sitä ehjänä irti.
Kaikenkaikkiaan kyllä aika hienoja juttuja nuo suklaamuotit, saa tehtyä mm. hienoja kakunkoristeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)