maanantai 13. elokuuta 2012

Tyynen ensimmäinen saalis

Ihan ensiksi pitää ylpeän "äidin" mainita, että meidän Tyyne-kisu sai tänään kiinni ensimmäisen päästäisensä!!! :) Ja päästäisiähän kissat ei yleensä tapa, vaan niitä vain vähän vahingoitetaan ja niillä leikitään. Ai että oltiin niin ylpeitä Tyynestä! Siitä se hiirikissan ura alkaa.... :)

Ja Tyyne oli tänään ensimmäistä kertaa eläinlääkärilläkin, sai ekan rokotuksen. Kuukauden päästä sitten hakemaan vahvisterokotus. Myös Jimi oli mukana lääkärissä hakemassa taas Cartrophen pistokset, nivelrikkoon. Toivotaan että tepsii yhtä hyvin kun aiemminkin!
Tässä vielä meidän vanhasta herrasta kalastamassa! :)
Ilmeisesti oli aika tylsää...ilmeestä päätellen! ;)

Tälläinen vadelmapiirakkakin tuli leivottua, ohje Pirkan reseptisivuilta.

Helppo kuningatarrahkapiiras 


2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl voita
1 kananmuna

Täyte:
200 g vadelmia
2 rkl sokeria
1 prk Valio maustettua rahkaa, kuningatar
1 kananmuna
tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseokseen rasva ja kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
Levitä jäiset marjat pohjan päälle. Ripottele marjojen päälle sokeri. Sekoita rahka ja muna keskenään. Lusikoi täyte marjojen päälle.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Tein koristeeksi vielä hienon pinkin auringonkukan! :)

Tuli viime viikolla käytyä Ideaparkissa ja sieltä löytyi meikäläisen unelmakauppa, Iloinen keittiö.
Sieltä tuli ostettua vaikka ja mitä, mm. muotti jolla sain tehtyä tämän kukan. Kukka on siis tehty sokerimassasta. Valkoisesta, jonka värjäsin vaaleanpunaisella elintarvikevärillä. Oli aikamoisen harjoittelun tulos, että sain onnistumaan. Ensin tuli käytettyä liikaa sokerimassaa ja kun sain massan määrän oikeaksi, käytin liian vähän tomusokeria. Tomusokeri auttaa siihen, että massa ei tartu niin kovin muottiin kiinni. Tämän kukkamuotin lisäksi tuli ostettua vielä yksi ruusumuotti. Täytyy vaan vähän harjoitella vielä tuota tekemistä! :)

Ja iltapalaksi vielä vähän pekoni-paprika munakasta!






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)