keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Vadelmaiset Marianne-leivokset

Tämäkin on ollut "leivonta-listalla" jo pitkään, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Ja se kannatti!! Hyviä, nopeita ja erittäin helppoja tehdä. Vähän pelkäsin sitä hyytelösokerin käyttöä, koska en ole ennen kokeillut. Mutta hyvin sekin onnistui.


Vadelmaiset Marianne-leivokset



Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl Marianne crushia

Päälle:
200 g vadelmia
2 dl marjamehua
1 dl hyytelösokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Leikkaa jäähtynyt torttulevy kahtia.

Vatkaa kerma. Vatkauksen loppuvaiheessa lisää vaniljakreemijauhe pikkuhiljaa kerman sekaan. Lisää Mariannet ja mausta tarvittaessa sokerilla. Levitä kerma toiselle piirakkalevylle ja nosta toinen piirakkalevy päälle. Levitä vadelmat piirakan päälle (itse käytin pakastevadelmia, luonnollisesti tähän aikaan vuodesta). Mittaa mehu kattilaan ja keitä se kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri varovasti sekoittaen mehun joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä seosta, välillä sekoitellen. Kun seos on hieman jäähtynyt, ja alkaa vähän jähmettymään, kaada se varovasti lusikalla vadelmien päälle. Kun seos on hyytelöitynyt kunnolla, leikkaa torttu annospaloiksi.



En tiedä olenko koskaan esitellyt keittiötäni,  jossa pääosa kokkauksista tapahtuu, mutta tässä siis muutama otos. Lisää kuvia tulee, kunhan saan "jouluhömpötykset" paikoilleen! ;)

 Tuo potta lattialla on eläimien juomakuppi! :)

Kuvassa ehkä maailman paras keksintö; leivinuuni! Hyvä niin ruuanlaitossa, kuin talon lämmityksessäkin.


Pakkohan sitä oli jo pikkujoulukuusi sisälle tuoda! Saa tosin hetken vielä odottaa koristeita. Ja kuten huomaatte, jouluverhoja ei ole vielä vaihdettu....

 Kylppäriin tuli uudet purkit pesuaineille ja wc-paperille! :)

Jimi&Tyyne, kuin toistensa kopiot! <3

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)