maanantai 15. huhtikuuta 2013

Suolainen piirakka àla kaikkea-mitä-jääkaapista-löytyy

Inkiväärihillon blogista löytyi herkullinen suolaisen piirakan ohje, jonka olen jo kauan sitten ottanut talteen. Muistelin että jääkaapista löytyisi muutama siivu pekonia ja kirsikkatomaatteja. No, sieltähän löytyi paljon muutakin, mm. kinkkukuutioita ja leipäjuustoa. Näistä aineksista syntyi erittäin herkullinen piirakka. Isäntäkin kehui, että ei ole vielä koskaan syönyt näin hyvää piirakkaa ja uskon sen, sillä loppuillasta piirakkaa oli enää pienenpieni pala jäljellä.

 Tomaatti-pekoni-kinkku-leipäjuustopiirakka



Pohja:
1 dl 4-viljanhiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
neljää siivua pekonia
kourallinen miniluumutomaatteja
1 sipuli
pizzamaustetta
suolaa
kinkkukuutioita
leipäjuustoa kuutioituna
1 yksikyntinen valkosipuli
2 munaa
2 dl ruokakermaa (meillä ei ollut kuin kuohukermaa)

1 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipulit ja pekoni ja paista ne pannulla. Pekoni on valmiiksi rasvaista, lisäöljyä ei tarvita. Mausta pizzamausteella ja suolalla. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää tässä vaiheessa myös kinkkukuutiot ja leipäjuusto ja asettele sitten kahteen, kolmeen osaan viipaloidut miniluumutomaatit päällimmäiseksi. Sekoita kulhossa munat ja kerma keskenään, kaada täytteen päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Tuota leipäjuustoa tulee kyllä uudestaankin kokeiltua suolaisiin piirakoihin. Sopi kuin nenä päähän! Etenkin kun sitä hieman maustoi suolalla & pippurilla ennen piirakan päälle laittamista.

2 kommenttia:

  1. Kieltämättä kuulostaa herkulliselta! Täytyy testata tuota pohjaa ja laittaa kanssa leipäjuustoa. Täytyy vaan ensin saada tuhottua nuo viikonlopulta jääneet juttuset :)

    VastaaPoista
  2. Tuo leipäjuusto piristää kyllä monen ruoan makua, vaikka ei uskoisi, kun eihän se oikein maistu miltään! :) meillä kyllä tykätään muutenkin runsasjuustoisista ruuista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)