maanantai 15. huhtikuuta 2013

Maukas omenapiirakka

Tämäkin piirakka on ollut kokeilulistalla jo viime kesästä saakka, mutta kun noita kokeiltavia reseptejä on niiiiin paljon, niin jotkut vaan joskus jää vähän jalkoihin. Mutta eilen oli lopultakin tämän piirakan vuoro. Resepti on bongattu Kanelia ja kardemummaa -blogista. Kiehtoi ihan äärimmäisen paljon tuo kondensoidun maidon käyttö omenapiirakassa. Ohjeessa sanottiin että piirakka on parhaimmillaan kylmänä. No, me ei eilen maltettu antaa piirakan jäähtyä, mutta lämpimänä jo oli todella hyvää ja erilaista omenapiirakkaa, että mielenkiinnolla odotan kuinka herkulliselta se oikein tänään maistuu.

Maukas omenapiirakka


26 cm irtopohjavuoka

Pohja:
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
mantelilastuja
 Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 
Lado kuoritut ja ohueksi viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna viilentyä ennen tarjoilua.
------
Oli pakko aamulla nappasta kuva meidän pihapiiristä. Viime vuonna tähän aikaan kävimme ostamassa veneen ja samana iltana kävimme vielä ajelemassa sen kanssa. Pitkäjärvi ja Pusulanjärvi olivat vielä jäässä, mutta tuo jokipätkä oli kaikki jo täysin auki. Ja kuten kuvasta näette (suurennuslasin kanssa), nyt ei joki ole vielä yhtään auki. Eli veneilyt saa vielä hetken aikaa odottaa...


Tulla tupsahti muuten postiluukusta viime viikolla uusi Maku-lehti. Oi kun kesä tulisi jo pian!! Oli niin paljon ihania kesäisiä reseptejä, jotka kyllä vaativat sen, että ne nautitaan pihalla lämpimässä, auringon paisteessa! :)

2 kommenttia:

  1. Mitä olet tykännyt uudistuneesta Maku-lehdestä? Mun tilaus päättyi juuri kun lehti sai uuden ilmeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on sit taas tupsahtanut vasta muutama lehti postilaatikosta. Tähän mennessä olen kyllä ollut ihan tyytyväinen. Etenkin tämä uusin numero hienoine kuvineen oli kivaa luettavaa, ja ehkä sieltä jotakin ohjeita tulee myös kokeiltua... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)