perjantai 12. huhtikuuta 2013

Sämpylöitä kaurapuurosta

Olen aamuisin alkanut syödä puuroa 4-viljan hiutaleista, mustikoiden kera. Saas nähdä kuinka kauan tätä innostusta jatkuu! :) Välillä on rahkakausi meneillään, mutta kun tarpeeksi monta kertaa unohdin sitä ostaa jääkaappiin, niin rahka vaihtui puuroon. Eiliseltä aamulta oli puuron jämät jäänyt kattilaan, niin pitihän ne tietenkin käyttää hyödyksi. Meillä kun ei ruokaa roskiin heitetä! :) Vinkkiä sämpylöihin sain Puutarhapörriäinen keittiössä -blogista.

Kaurapuurosämpylät


N.10 kpl

1½ dl maitoa (tai vettä)
½ pss kuivahiivaa
1 kananmuna
1-1½ tl suolaa (puuron suolaisuuden mukaan)
1 rkl siirappia
0,75 dl auringonkukansiemeniä
1 dl valmista kaurapuuroa
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä

Lämmitä neste hieman kädenlämpöä kuumemmaksi ja lisää kananmuna, suola, siirappi, auringonkukansiemenet ja pieni määrä hiivaleipäjauhoja, johon olet sekoittanut kuivahiivan. Vatkaa voimakkaasti ja lisää joukkoon puuro. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Puuro on tiivistä, joten taikinaa kannattaa vaivata huolella. Lisää öljy joukkoon loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Leivo 10 sämpyläksi. Anna kohota. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes sämpylöissä on väriä.

Samaan syssyyn tuli myös tehtyä isännän työpaikalle mokkapaloja tällä herkkuohjeella. Jos ette vielä ole kokeilleet niin suosittelen kokeilemaan!

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta ! Testattu ja hyväksi havaittu. Tosin sellasella muunnoksella tein, ettei ollut kananmunaa eikä siirappia. Lisäksi laitoin pinnalle unikonsiemeniä. Hyviä on.

    VastaaPoista
  2. ja sen verran vielä, että mulla ei ollu noita hiivaleipä jauhoja, joten laitoin osan vehnäjauhoja ja osan sämpyläjauhoja. En osannut päättää, että teenkö maidosta vai vedestä niin laitoin desin maitoa ja puol desiä vettä :) Jauhoja ei mulla menny mun mielestä ku jotain nelisen desiä.
    Tätä siis pystyy hyvin tekemään vähän tyyliin mitä kaapista löytyy ! Kaurapuuroa oli parin desin verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos uusista vinkeistä, tuota puuroa kun aina jää yli, niin minäkin kokeilen joskus vähän vaihdella jauhoja jne!!
      Saisikohan tattaripuurosta hyviä sämpylöitä aikaiseksi...?! Täytyykin kokeilla.

      Poista
  3. Hyvä idea käyttää puuronjämät sämpylöihin. Tosin meillä ei oikeastaan kukaan syö puuroa....mutta on meillä kaurahiutaleita kaapissa, sen tiedän. Ja nämä sämpylät kelpais ihan taatusti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)