perjantai 5. huhtikuuta 2013

Possun ulkofilettä ja valkosipuliperunoita

Nyt on ollut taas käynnissä pakastimen & jääkaapin tyhjennys viikot. Pakkasesta löytyi reilun kilon palanen possun ulkofilettä. Sulatin sen ja päätin että se tehdään ihan yksinkertaisesti uunissa, niin jää aikaa touhuilla muutakin ruuan valmistuessa uunissa.

Maustoin lihan suolalla ja mustapippurilla, paistoin pinnat kiinni kuumalla pannulla ja laitoin uuniin. Lihalämpömittari näytti 72 astetta kun otin lihan pois uunista, ja muistaakseni aikaa tähän meni n. 1 tunti. Käärin lihan folioon ja foliopaketti pyyhkeen sisään ja annoin lihan vetäytyä siellä rauhassa.

Samaan aikaan lihan kanssa valmistui valkosipuliperunat valmiista pakaste peruna-sipulisekoituksesta.


En tiedä mikä tuossa HK:n lihassa on, mutta jostain syystä se ei mielestäni ole niin hyvää kuin tuo possun ulkofile voi olla. Ehkä pitää kokeilla jotain muuta valmistustapaa. Ulkofile on kuitenkin ihan mielettömän hyvää kun sen saa valmistettua oikein mehukkaaksi.

Keskiviikkona tuli käytyä Someron lähetyskirppiksellä. Ja tarttuihan sieltä taas matkaan mm. muutama tarjotin (yht. 3,5 €) sekä yhdet valokuvakehykset, joihin lopultakin sain meidän "perhepotretin"! ;)On muuten niin ihanaa kun kotipihan hiekka-alueet ovat jo lähes kokonaan sulaneet lumesta, ja nyt on isot alueet treenata rallytokoa Jimin kanssa. Nyt ollaankin treenailtu 3 kertaa päivässä. Ja sen kyllä huomaa, taitotaso on karttunut (molemmilla) ja pappasti on iltaisin aina aivan poikki! :) Alokasluokan liikkeet alkaa oleen aika hyvin hallussa.


Jimillä aloitettiin taas keskiviikkona Cartrophen -pistosten antaminen nivelrikkoon. Vielä ei ainakan ole nähtävissä mitään erikoista muutosta, mutta eipä Jimi niin kipuileva ole viime aikoina ollutkaan. Eipä olisi noin paljoa treenailtukaan kipeän koiran kanssa. Ja lisäksi aloitetaan huomenna uusi Trocoxil -lääkitys. Eli se on rappeuttavaan nivelsairauteen tarkoitettu uusi lääkitys, jolloin kipua & tulehdusta hoidetaan kerran kuukaudessa annettavalla tabletilla. Yhden tabletin vaikutuksen pitäisi siis kestää kuukauden ajan. Aika uskomatonta. Lääkäri sanoi, että potilailla on ollut pelkästään hyviä kokemuksia tästä lääkkeestä. Saa nähdä kuinka käy!

3 kommenttia:

 1. Mulla on kauhee nälkä eikä toi ruokakuva auttanut kyllä asiaa yhtään :D

  Säkin oot tehnyt hyviä kirppislöytöjä, jotenkin ihana ilme koiralla tossa kehyksissä olevassa kuvassa♥

  Ja sit toi kerran kuukaudessa annettava tabletti mitä häh! Meidän Maunolla todettiin takajalan polvessa kulumaa samalla kun selkää tutkittiin. Oli puhetta, että voi alkaa myöhemmin vaivaamaan ja noista cartrophen-pistokista mulla onkin kokemusta toisen koirani kanssa. Mut noi pillerit mua kiinnostaa, vaikka toivonkin että niille ei tule tarvetta ainakaan kovin pian. Onko noi lääkkeet minkä hintaisia? Mua kiinnostaisi kuulla teidän kokemuksia sit kun ootte niitä hetken aikaa käyttäneet :-) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Jimi painaa n.45 kg eli sen tabletit on 92 mg vahvuisia. Kahden tabletin pakkaus maksoi 66 € eli lyhyellä matikalla se tekee kuukaudessa 33 €. On siis paljon halvempi kuin useimmat koirien särkylääkkeet. Toivottavasti tuloksetkin ovat hyviä.
  Kauan taistelin tätä jatkuvaa särkylääkitystä vastaan mutta parempi se kuin antaa koiran kärsiä. Etenkin kun tietää että koiran täytyy olla todella kipeä ennen kuin se näyttää kivun.
  Mutta varmasti jaan kokemuksia lääkityksestä!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)