sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Lihamureketta ja tulisia hasselbackan perunoita

Olipas tänään jostain syystä väsynyt olo koko päivän. Olisi taas ollut hyvin aikaa leipoa ja siivota, mutta oli niin vetämätön olo, että ei saanut mitään aikaiseksi. Toivottavasti ensi sunnuntaina vähän parempi fiilis! :)

Illalla sain kuitenkin sen verran tsempattua, että tein ruokaa. Ja hyvää ruokaa tulikin!


Hasselbackan tuliset perunat

7 tasakokoista perunaa
50 g voita
suolaa
vahvaa chilijauhetta

 Leikkaa kuorittuihin perunoihin leveyssuunnassa vieri, viereen viiltoja lähes perunan pohjaan saakka. Pane perunat uunivuokaan viipaloitu puoli ylöspäin. Sulata voi ja voitele perunat voisulalla. Mausta suolalla ja chilijauheella. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia kypsiksi.

Lihamureke

1 pss sipulikeittoa (Blå Bland)
2 dl kermaviiliä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 muna
 ½ pkt Viherpippuri sulatejuustoa
pakasteherneitä

Sekoita sipulikeitto ja kermaviili ja anna seoksen seistä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja muna. Tee uunivuokaan murekkeen pohja taikinasta. Laita pohjan päälle paloiteltu sulatejuusto ja pakasteherneitä. Tee lopusta taikinasta kansi murekkeelle.
Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Pippuri-kermakastike

2 dl ruokakermaa
palanen mustapippurituorejuustoa
viispippurirouhetta myllystä
häränlihafondia

Kuumenna ruokakerma kattilassa ja sulata siihen nokare mustapippurituorejuustoa, jotta kastike hieman paksuuntuu. Mausta pippurilla ja häränlihafondilla.


Ja tässä syy eiliseen Rauman vierailuun! :) (Tuleva) navettabaari sai ansaitsemansa kalusteet.


Huomenna sitten auton nokka kohti Seinäjokea, työn merkeissä. Siellä järjestetään yksi koulutustilaisuus tiistaina, johon työkaverini kanssa osallistun. Pitkän ajomatkan vuoksi lähdemme matkaan jo huomenna. Olin katsonut jo sieltä suunnalta yhden ravintolankin missä haluaisin vierailla, mutta yllättäen se ei ollut auki maanantaisin. Niin mun tuuria! :) No, eiköhän sieltä joku ruokapaikka löydy. Ja Jimi pääseekin huomenna "lomailemaan" Forssaan vanhempieni tykö, onnenpekka!! :)

4 kommenttia:

  1. Voi! Teillä on tuollaiset tuolit ja pöytä. Pikkumuksuna ihailin aina vanhempien ystävien luona samanlaista kalustoa. Ja ajattelin, että joskus mäkin haluan tuollaisen. Mutta eipä täällä oo tilaa :/

    Jos kiinalaisesta tykkäätte, niin käykää Seinäjoen Torikeskuksen kiinalaisessa. On tosi hyvää sapuskaa! Eikä mitenkään hirvittävän hintaista. Lounasaikana lounaslistan ruokiin kuuluu alkusalaatti tai -keitto ja se keitto on namia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut kiva käydä kokeilemassa tuo kiinalainen. Mutta yksin liikenteessä vieraassa kaupungissa ja ilman autoa, niin päätin sitten syödä vain hotellissa. Mutta ehkä ensi kerralla! Kiitos vinkistä!! :)

      Poista
  2. Tämä ateria olisi maistunut meidänkin porukalle, hyvää!:)

    VastaaPoista
  3. Tosi upeet kalusteet! Baarittelua odotellessa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)