perjantai 26. huhtikuuta 2013

Työpäivän eväät: Patonkeja ja makaronisalaattia

Tämä päivä menikin töiden puolesta Tampereella, nääs nääs. Useampien vuosien kokemuksella tiesin, että paikasta jossa työskentelemme ei saa päivän aikana mitään syömistä/juomista.
Niinpä piti varustautua omin eväin. Termospullo siis täyteen kahvia, rosvopaisti täytteisiä patonkeja sekä makaronisalaattia. Patongit päätin tällä kertaa tehdä itse, ja kyllä kannatti.
Joulupukilta jo sain sellaisen patonkipellin lahjaksi, enkä vieläkään sitä ollut kokeillut (käsittämätöntä). Muiden blogeista olen lukenut, että kun kerran tekee patongit itse, ei niitä sen jälkeen enää osta kaupasta valmiina.
Allekirjoitan kyllä täysin tuon lauseen. Helppoa, yksinkertaista ja niiiiiin hyvää!! Patonkien ohje on joskus kauan aikaa sitten napattu Hellapoliisin sivuilta. Korvasin vain osan jauhoista graham-jauhoilla. Ja alkuperäisessä ohjeessa taikinasta tuli kolme patonkia. Tein ne tuohon patonkipellille, niin en kyllä saanut taikinaa riittämään kuin kahteen patonkiin.

Patongit (2 kpl)


2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
3 dl graham jauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota liinan alla.
Jaa taikina kolmeen osaan (itsellä ei kyllä riittänyt kuin kahteen) ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla.
 Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 min. 
Patonkien päälle voi ennen paistoa ripotella esim. juustoraastetta tai siemeniä.

Makaronisalaatin ohje on kauan sitten kehitelty omasta päästä. Ja tänään sitä syödessä tajusin, että siihen voisi sopia hyvin myös suolakurkut. Ehkä ensi kerralla pitää kokeilla. Ohje on kirjoitettu nyt ihan pääpiirteittäin. Itselläkin ainesmäärät vaihtelevat aina sen mukaan mitä milloinkin sattuu kaapeista löytymään! :)  Erittäin hyvä evässalaatti.

Makaronisalaatti

 keitettyä makaronia
kinkkusuikaleita/-kuutioita
herne-maissi-paprika sekoitusta
omenaa
juustoa
kermaviiliä
suolaa, valkopippuria

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää jälleen hyvältä. Tuota patongin tekoa täytyy kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan!! On kyllä vaivansa väärti, vaikkei siitä juuri vaivaakaan ollut! :)

      Poista
  2. Kiitos kommentistasi!
    Tulin oitis vastavierailulle ja täältäpäs löytyi kiva blogi! Liityin lukijaksi että löytyy tie tänne uudelleenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi!! Itselläkin on jo kasa reseptejä laitettu ylös blogistasi! Milloinkohan ehdin niitä kaikkia ollenkaan kokeilla, niitä oli niin paljon! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)