keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pullaa, munkkeja tai jotain siltä väliltä

Leipoi, Leipoi -blogissa nämä kulkevat nimellä "lintsaajan helpot vappumunkit". En osaa oikein sanoa mitä nämä muistuttivat. Eivät ainakaan munkkeja, niinkuin minä olen ne oppinut tuntemaan. Mutta koska se vappu sieltä pikkuhiljaa tulee, niin pakko oli näitäkin kokeilla. Ehkä vappuna kuitenkin tulee tehtyä ihan niitä oikeita aitoja munkkeja.

Lintsaajan helpot munkit


12 kpl isoja tai pellillinen pieniä 

175 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
½ tl jauhettua muskottia
2 ½ dl maitoa

Päälle:
voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen ja vatkaa välillä hyvin.

Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet seoksesta ja puolet maidosta taikinaan. Sekoita. Lisää lopuksi loput ainekset. Täytä voidellut muffinssipeltien kolot taikinalla ja paista uunissa 15 - 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja kimmoisia.

Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Voitele uunilämmin muffinssi voisulalla ja pyörittele se kanelisokerissa.

2 kommenttia:

  1. Jo viime keväänä ajattelin, että pitäisikö näitä ihan uteliaisuuden vuoksi kokeilla.:) Eipä taida olla aitojen munkkien voittanutta, niitä ja simaa on kerran vuodessa ihan pakko tehdä, muuten ei vappu tule.:D

    VastaaPoista
  2. Hyvin nämä kelpasivat työpaikan pojille, mutta sanoivat että ovat enemmänkin erittäin pehmoisia ja hyvänmakuisia muffinsseja, kuin munkkeja.
    Täytyy tunnustaa, että en ole ikinä itse paistanut munkkeja. Aina on tullut käytyä vappuna kylässä sellaisessa paikassa jossa niitä on ollut. Mutta tänä vuonna aion kyllä tehdä! :)
    Jos on takuuvarmoja munkkitaikinaohjeita niin pistäkäähän jakoon! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)