perjantai 25. lokakuuta 2013

Halloween munkit

Halloween leipominen piti aloittaa jo nyt, että ei varmastikaan jää väliin.
Ehkä ensi viikolla kokeillaan sitten jotain muuta.
Viime vuonna halloweenia juhlittiin näiden muffinssien kera, KLIK.

Suklaamunkit (10 kpl)



annos munkkitaikinaa (KLIK)

½-1 dl kermaa
100 g Fazerin sinistä (tai muuta suklaata)
strösseleitä koristeluun

Valmista munkkitaikina ohjeen mukaan ja paista munkit.
Älä sokeroi!

Valmista suklaakuorrute:
Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen. (jos suklaapalat eivät sula kermaan täysin, kuumenna kerma-suklaaseosta levyllä pienellä lämmöllä kokoajan hämmentäen)

Kasta munkkien toinen puoli suklaakuorrutteeseen, koristele strösseleillä ja vie munkit kylmään jähmettymään.


Olimme tosiaankin Jimin kanssa eilen lääkärissä. Eturauhasen takia sinne menimme, mutta kuvissa löytyikin ns. "sivulöydöksenä" suurentunut perna. Ensi maanantaina menemmekin sitten jatkotutkimuksiin Turun Vettoriin tämän asian takia. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa....
Eläinlääkäri antoi todennäköisimmän taudinkuvan, joka aiheuttaa pernan suurentumista ja se on hemangiosarkooma eli verisuonikasvain. Se on ilmeisesti aika yleinen tauti nykyään saksanpaimenkoirilla ja iskee yleensä 9-12 vuotiaisiin koiriin. Muut vaihtoehdot voivat olla mm.että koiralla on niin kova stressi jonka takia perna on suurentunut. Tai perna on vaan jostain syystä liikkunut, ja näkyi kuvissa niin suurena.
No, nyt ei voida kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta. 
Mutta ei surra ennenkuin diagnoosi on selvä! Olen vaan jotenkin niiiiiin kova stressaaja noiden elukoiden kanssa.......

Jimi notskivahtina Pudasjärvellä v. 2011.

Ja suuri kiitos Marttilan tilan Jonnalle eilisestä tuesta & lohdutuksesta! Olet enkelini!! <3

15 kommenttia:

  1. Voi Jimi <3 Toivotaan todella, että olisi vain jotain harmitonta! Kovasti rapsutuksia toipilaalle ja emännälle iso rutistus.

    Meillä toinen katti tuli eilen rintakehä verillä kotiin. Aluksi tilanne näytti pahemmalta kuin mitä sitten olikaan. Oli ilmeisesti taas tapellut jonkun kissan kanssa ja saanut siitä haavan rintaan ja tassuun. Tuore veri valkoisessa turkissa vain näkyy niin hyvin.

    Niin ja muutaman munkin voisit lähettää mulle :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos tuesta Kääpiölinnaan! <3

      Voi kisua!! <3 Onneksi ei ollut sattunut pahemmin. Joo sellainen verinen kissa voi olla aika pelästyttävä näky, etenkin kun kissa on valkoinen.

      ..hmm, säilyyköhän munkit tuoreena ja hyvinä sulle saakka, jos nyt pistän postiin! :) Ehtii ehkä just hyvin Halloweeniksi!! :)

      Poista
    2. Matkahuollon kautta vois tulla nopeammin :D

      Poista
  2. Ihanat ovat kuorrutetut munkit....kyllä meilläkin muutama menisi...

    Minäkin piän peukkuja Jimille ja anna kunnon rapsutus hälle kans...

    VastaaPoista
  3. Juu hiano sit julkasta tollasia herkullisia kuvia, ihan vähän vaan valuu vesi kielellä!!!!
    Jimille rapsutuksia <3
    Ps. suomesta paketit tulee tänne neljässä työpäivässä ;P

    VastaaPoista
  4. Voi teidän Jimiä, toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Kovasti voimia sinne, huoli on varmasti valtava! <3

    Munkit näyttää superhyviltä, mua kammoksuttaa se öljy mutta jonain päivänä aion ryhdistäytyä ja uskaltaa paistaa näitä itsekin. Suklaakuorrutus tulisi sitten päälle tottakai! ;)

    VastaaPoista
  5. Herkullisia munkkeja!:)

    Pidän peukkuja, ettei Jimillä olisi mitään vakavaa. Tiedän niin hyvin tuon tunteen. Meillä toinen koira kuoli aivan liian varhain imusolmukesyöpään kolme vuotta sitten. Ja toinenkin on nyt vanhetessaan aiheuttanut välillä syvää huolta sairastellessaan. Meillekin koirat on kaikki kaikessa.

    VastaaPoista
  6. Jimpu on sellanen teräs-pappa ettei sitä pikku pernan turpoomiset pysäytä! <3 murehditaan sitte vasta ku saadaan aihetta. ;)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Jimi voi hyvin!
      Uskotko että oltiin kaikki, lääkäriä myöden aika suu auki eilen siellä lääkärissä.
      Jimi lähetettiin kiireellisenä sisätautien erikoislääkärille (kyllä, koirillakin on näin hieno terveysjärjestelmä yksityisellä puolella) ja kaikki olivat jo valmistautuneet "siihen lopulliseen tuomioon". Mutta meidän pappastipa yllätti ja sisuskalut oli kaikki ihan priimakunnossa!!! Ei mitään epäilyttäviä muutoksia missäään. Ei sydämessä, ei maksassa, ei pernassa, ei mahalaukussa, ei verisuonissa! :) Mutta eturauhanen vaan oli todella pahasti tulehtunut. Onneksi eturauhasen kasvu oli kuitenkin hyvänlaatuista, eli lääkkeillä pitäisi saada kuriin. Oli vaan se eturauhasen tulehdus niin älyttömän kova, että se on vaikuttanut siihen että perna on ottanut nokkiinsa.
      Ilmeisesti tuo eturauhanen on aiheuttanut myös suuria kipuja Jimille, jotka meiltä on joko jäänyt huomaamatta tai sit ollaan pistetty ne kipeiden polvien syyksi.
      Nyt pitäisi kuukauden sisällä saada tulehdukset pois ja nähdään että mikä vaikutus sillä on koiran vointiin!! <3

      Poista
    2. Voi ihanaa!!!! Minä niin murehdin Jimin vointia. Onneksi ei kyse ollut mistään vakavammasta ja saadaan koiruus lääkkeillä kuntoon <3 Kovasti rapsutuksia suloiselle karvakuonolle <3

      Poista
  8. Herkullisen näköisiä ja teemaan sopivia munkkeja!:)
    Kova minäkin olen eläinten suhteen stressaamaan, kun ovat koko perheelle niin tärkeitä.
    Perheenjäseniähän ne ovat.<3
    Toivottavasti kaikki on kunnossa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki oli onneksi kunnossa! <3 Turhaan stressasin, mutta tosin molemmat eläinlääkäritkin olivat varmoja että jokin paha löydös tutkimuksissa tehdään...
      Mutta onneksi näin! :)

      Poista
  9. Määpä tulin heti vastavissiitille kattomaa, että kukaka uus reipas tuttavuus oli vieraillu mun blogisa, mukava aina löytää uusia kivoja blogeja!! <3 Ja ku täälä ollaa elläinrakkaita, ni varmaa laitan bloggiin korvamerkinnän :D

    Noot niinku minäki, aina o huoli nuista karvakavereista, ne ku ei poloset valita ja joskus o harmittanu iha vietävästi, että ku ei omistajatollo oo aikasemmin huomannu, että kaikki ei oo kohillaa, onneksi meillä täälä Oulusa o mainio elläinlääkäriasema, josta o aina saanu apua, ku sitä o tarttenu. Hienua että Jimillä oli kaikki hyvin, kyllä ne nuo karvakamut o elämän suola!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!! Meilläkin Jimi istui pidemmän aikaa sillain jotenkin vaikeasti, ja me tollot omistajat pistettiin se täysin nivelrikkoisten polvien syyksi.
      Ja nyt kun on eturauhasen hoito aloitettu, niin yllättäen koirakin on alkanut istumaan ihan suorassa, ilman jalkojen heittämistä sivulle. Eli kipeä on varmasti ollut, mutta eipä ole sanallakaan valittanut... <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)