tiistai 1. lokakuuta 2013

Texmex alusta alkaen - uusi Raamattuni ;)

Ostin niin ihanan kirjan lauantaina, että en edes tiedä kuinka tätä kuvailisin.... Selailin kirjaa koko viikonlopun, ja vieläkin olen ihan fiiliksissä! :)


Eli Jonas Crambyn Texmex alusta alkaen.
Olen Lontoossa muutaman kerran käynyt aidossa Mexicolaisessa ravintolassa, ja kyllä se ruokakin siellä oli ihan jossain muissa sfääreissä kun Suomen Amarilloissa (no, enpä edes ole Suomessa koskaan käynyt Amarillossa, koska yritän nuo ketjuravintolat kiertää kaukaa). Kirjassa oli ihania kuvia ja todella hyviä ruokaohjeita. Suosittelen tätä kirjaa kaikille Mexicolaisen ystäville!!!
Ja ystäville varoituksena: voi olla että jotkut Mexicolais-kekkerit on nyt ihan pakko järjestää!! Viimeistään ensi kesänä kun kattoterassi on valmis!! :)

Asiasta kukkaruukkuun, ostin lauantaina Lidlistä valmiiksi maustetun possun kasslerpalan, sattui olemaan tarjouksessa 4,90 €/kilon köntti. Pistin sen savipadassa yöksi leivinuuniin, mietoon lämpöön. Ja savipadan pohjalle hieman olutta. Maanantai-iltana sitten revimme lihan ja sekoitimme siihen Arain chili-valkosipulikastiketta ja pistimme grillaantumaan hetkeksi uuniin. NAM, valkosipuli-kermaperunoiden kanssa oikein herkullinen ateria!! Ei tietenkään tuollainen valmiiksi marinoitu liha ole yhtä hyvää kuin itse marinoitu, mutta mukavasti siinä lihassa sentään oli rasvaa mukana.



Sain eilen taas viikon naurut, kun seurailin Lyyti-kisun toimintaa pihalla. On hän vaan vielä niiiin pentu!! <3 Vaikka onkin "jo" 7 kuukautta vanha ja kova hiirien metsästäjä!


 Ja kerrankin kun olin pihalla kameran kanssa, rannastamme lähti siinä koko kesän pesinyt harmaahaikara. Mutta mutta...oli jo niin hämärää, että en saanut siitä kunnon kuvaa! :(

Enkä kyllä Jimistäkään onnistunut ottamaan kunnon kuvaa. Jimi on vielä liian nopea minun kuvaustaidoilleni.... :) Aina jää joko korvat tai häntä kuvasta pois.


4 kommenttia:

  1. Oi vitsi toi keittokirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, laita sit heti juttua tänne kun kokeilet ohjeita! :-D Me ollaan pidetty välillä Meksikolaisia iltoja ja pidetään varmaan taas pian, kun siskon poikaystävän tekemät kaktus-rekvisiitatkin olis valmiina :-)

    Hauskoja noi kuvat pikkukisusta :') Maunostakin tulee välillä sellasia kuvia, missä näkyy vaan kuonon tai hännän pää! Just kun oltiin yks päivä pellolla ja yritin ottaa kuvia kun pikkuherra juoksi siellä vapaana, niin joka toisessa kuvassa Mauno juoksee niin kovaa et kuvissa näkyy vaan kun häntä viuhahtaa linssin ohi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo varmasti laitan ohjeita jakoon heti kun ollaan ehditty testaileen! Mullakin on kauan ollut haaveissa pitää Meksikolais-iltamat, mutta ei olla saatu aikaiseksi. Mutta nyt pidän ihan varmasti!!! :)

      Heh, varmasti hauskoja kuvia!! :) Ja aitoja ainakin. Meidänkin olisi tarkoitus viikonloppuna mennä metsään kuvailemaan Jimiä. Jos isäntä käyttää kameraa niin saadaan hyviä kuvia, jos taas minä olen kameran takana niin tietää jo valmiiksi että Jimiltä puuttuu milloin korvat, milloin häntä! :)

      Poista
  2. Täytyy pitää silmät auki, josko minäkin tuollaisen kirjan löytäisin! Muutama aiheeseen liittyvä kirja hyllystä löytyy, mutta harmillisen vähälle käytölle ne on jääneet.

    Elukat on kyllä niin vaikeita kuvattavia, ettei tosikaan :) Parhaat kuvat saa silloin kun ne nukkuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tilasin tän Adlibriksestä silloin kun oli perjantai-tarjouksessa vain 13 €. Siellä on välillä tosi hyviä tarjouksia, etenkin ruokakirjoista. Kannattaa kyttäillä! :)

      Meillä on jo niin paljon kuvia nukkuvista eläimistä ja siksi haluttiinkin kunnon järkkärikamera, että saataisiin kunnon kuvia. Mutta ei se näemmä ollutkaan niin helppoa! ;) Kamera kyllä ottaa hyviä kuvia, kunhan saisi sen kohteen mahtumaan ruutuun kokonaan. Pidän ehkä vähän liian tiukkaa zuumausta. Pitäisi muistaa että kuvia pystyy käsittelemään ja rajailemaan jälkikäteen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)