tiistai 22. lokakuuta 2013

Rapeat vohvelit

Joskus on kiva tehdä ruuan päälle jotakin jälkkäriä. Minulla oli kolme vaihtoehtoa mitä tekisin; pannukakku, lätyt tai vohvelit. Tällä kertaa vohvelit veivät voiton.
Olen yrittänyt metsästää täydellisten vohvelien ohjetta, ja nämä olivat kyllä erittäin lähellä sitä. Ohje löytyi blogista nimeltä Merry Morning!. Ohjeen läpikäyminen vaati hieman matikkapäätä. Jos olisi ollut fiksu, olisi tietenkin mitannut kaikki ainekset kahvikupin (2,5 dl) avulla. Minä halusin itse tehdä vähän laskutoimituksia ja muutin kaikki ainesosat deseiksi! Tässä kuitenkin se alkuperäinen ohje.

Minusta vohvelien kuuluu olla rapeita, mitä mieltä te olette?

Vohvelit (6 kpl)


c = cup = 2,5 dl

3/4 c vehnäjauhoja
1/4 c maizenaa
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
½ tl suolaa
1 ½ tl sokeria
½ c punaista maitoa (käytin sinistä)
½ c piimää (käytin maidon & turkkilaisen jogurtin sekoitusta)
1/3 c öljyä
1 iso kananmunaa, eroteltuna
3/4 tl vaniljasokeria

Yhdistä kulhossa jauhot, maizena, leivinjauhe, sooda, suola ja sokeri. Toisessa kulhossa yhdistä loput. Kääntele kummatkin kulholliset sekaisin keskenään. Ei haittaa jos taikina jää klimppiseksi, kunhan taikinaa ei ylivaivata. Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi.
Paista vohvelit kuten oma vohvelirautasi vaatii. 
Huom! Älä pinoa valmiita vohveleita päällekkäin tai ne pehmenevät, ritilä on hyvä.
Kun kaikki vohvelit on paistettu, laita ne vielä kuumaan uuniin hetkeksi rapsakoitumaan ja sitten pöytään. Nauti hillon ja kermavaahdon/vaniljajäätelön kanssa!

Jimi sai tietenkin oman osansa vohveleista! :)

Kermavaahdot nuoltiin ensimmäisenä! :)

2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä maistuisi vohvelit! Kyllä, rapeita kuuluu olla! Otankin ohjeen talteen ja kokeilen!

    VastaaPoista
  2. Enpäs oo koskaan ajatellut laittaa vohveleita vielä uuniin rapsakoitumaan. Kiitos vinkistä! Täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)