tiistai 8. lokakuuta 2013

Pekonipiirakkaa perunamuussin jämistä

Mulla on nyt meneillään joku suolaisten piirakoiden kausi! Mutta tämä oli ihan pakko tehdä, muuten olisi muussinjämät menneet roskiin. Ja sitähän meillä ei sallita, ruoan roskiin heittämistä!! Nih...!! Eli hävikistä herkuksi, toisin sanoen.

Pekoni-juurespiirakka

Pohja:
150 g voita
3 dl perunamuusia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
1 sipuli
1 vihreä paprika
2 munaa
1 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
valkopippuria

 Paloittele voi kulhoon. Mittaa päälle perunasose, vehnäjauhot, leivinjauhe ja nypi ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Painele taikina jauhojen avulla voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). 
 Paista pekoni. Raasta porkkana,silppua sipuli ja paprika ja pehmitä ne pekonin rasvassa.
Sekoita kaikki muutkin aineet.
Lisää täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa 15-20 min.

<3 Lyyti 7 kk <3


4 kommenttia:

  1. Mulla on aina menossa suolaisten piirakoiden kausi ;D Ihanan näköinen piirakka, pekoni sopii ihan joka paikkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, hyvä tietää etten ole ainoa suolaisten piirakoiden ystävä!! :D
      Ja pekoni on kyllä niin hyvää. Ostettiin nyt ensimmäistä kertaa luomupekonia, ja oli kyllä aikamoista herkkua!! :)

      Poista
  2. Tarun kanssa samaa mieltä :D Pekonia voi laittaa kyllä ihan mihin vaan!

    Täytyykin joskus hyödyntää muusinjämät piirakkapohjaan. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ollut koskaan kokeillut laittaa muusia piirakkapohjaan. Meillä kun muusia tehdään muutenkin niin vähän. Mutta nyt sitä voisi tehdä vaikka vähän useamminkin, koska sen jälkeen on hyvä syy leipoa suolaista piirakkaa!! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)