Pekoni-juurespiirakka
Pohja:
150 g voita
3 dl perunamuusia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
1 sipuli
1 vihreä paprika
2 munaa
1 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
valkopippuria
Paloittele voi kulhoon. Mittaa päälle perunasose, vehnäjauhot, leivinjauhe ja nypi ainekset
sekaisin. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Painele taikina jauhojen
avulla voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm).
Paista pekoni. Raasta porkkana,silppua sipuli ja paprika ja pehmitä ne pekonin rasvassa.
Sekoita kaikki muutkin aineet.
Lisää täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa 15-20 min.
Sekoita kaikki muutkin aineet.
Lisää täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa 15-20 min.
<3 Lyyti 7 kk <3 |
Mulla on aina menossa suolaisten piirakoiden kausi ;D Ihanan näköinen piirakka, pekoni sopii ihan joka paikkaan! :)
VastaaPoistaHahaa, hyvä tietää etten ole ainoa suolaisten piirakoiden ystävä!! :D
PoistaJa pekoni on kyllä niin hyvää. Ostettiin nyt ensimmäistä kertaa luomupekonia, ja oli kyllä aikamoista herkkua!! :)
Tarun kanssa samaa mieltä :D Pekonia voi laittaa kyllä ihan mihin vaan!
VastaaPoistaTäytyykin joskus hyödyntää muusinjämät piirakkapohjaan. Kiitos vinkistä!
Minäkään en ollut koskaan kokeillut laittaa muusia piirakkapohjaan. Meillä kun muusia tehdään muutenkin niin vähän. Mutta nyt sitä voisi tehdä vaikka vähän useamminkin, koska sen jälkeen on hyvä syy leipoa suolaista piirakkaa!! ;)
Poista