keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Rahka-omenapiiras

Omenoita siellä ja omenoita täällä - nyt pitää keskittyä kauden hedelmään eli omenaan! :) Tämän piiraan ohje löytyi Hella & houkutus -blogista. Tein näitä kaksi piirakkavuoallista, ja yllätys yllätys, toinen jäi hieman raa'aksi. Paistoin ne kiertoilmalla ja uunin alaosassa ei jostain syystä ollut lämpöä tarpeeksi ja piirakka jäi keskeltä hieman raa'aksi. Mutta onneksi toinen piirakka onnistui ihan täydellisesti, ja vaniljakastikkeen kanssa olikin oikein maukasta!! Tosin tämä piirakka ei välttämättä edes tarvitsisi mitään lisukkeita, tuo rahka on itsessään jo todella maukasta.
 

Rahka-omenapiiras



125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 muna

Täyte:
3 omenaa
1 tl kanelia
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.
 Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähköksi jäävä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle ja ripottele päälle kanelia.
Sekoita maitorahkaan sokerit ja muna. Kaada täyte omenien päälle. Levitä viimeiseksi piiraan päälle vielä muruseos. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
Tarjoa kylkeen vaniljakastiketta!


Tämä piirakka tuli siis taiottua jo viime viikolla. On vaan jäänyt päivittämättä.
Samoin viime viikolla tuli tehtyä ihania porkkanasämpylöitä, ohje löytyykin jo blogista, KLIK
Isännällä oli suuri ennakkoluulo porkkanasämpylöitä kohtaan. Kuulemma porkkanat porkkanoina ja sämpylät sämpylöinä. Mutta kummasti oli kaikki sämpylät johonkin hävinneet, liekö sitten roskiin heittänyt..?! :)


Mistä huomaa että syksy on tullut..? No siitä että minä juon iltapalalla aina teetä. En tee sitä muutakuin syksyisin. Jotenkin se vaan kuuluu tähän vuodenaikaan!
Hurr..tänään aamulla oli jo -6 astetta pakkasta kun heräiltiin. Oli aika ihana mennä tarpomaan huurteisille pelloille ja seurata auringonnousua. Sisällä oli onneksi lämmin. Innostuin eilen lämmittämään sekä leivinuunin, että pönttöuunin. Leivinuunia ei ole vielä uskaltanut kauhean kuumaksi lämmittää, mutta nyt kun olen joka päivä siinä pitänyt pientä valkeeta, niin eilen uskalsin jo polttaa muutaman pesällisen.

Olettekos muuten maistaneet kuvassakin näkyvää Oltermannin Cheddarjuustoa?
Mielestäni oli erittäin hyvänmakuista juustoa, mutta harmittavan murentuvaista, ajatellen että sitä leikkaa höylän kanssa leivän päälle.

8 kommenttia:

  1. Mä ostin joku aika sitten tuota juustoa, mutta mun mielestä se oli aikamoinen pettymys :( Odotin siltä paljon enemmän! Jotenkin mautonta, eikä ollenkaan mun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin että en luovuta vielä ekan testauksen jälkeen. Työkaveri kehui maasta taivaaseen tämän juuston, ja mietinkin että josko minun juustossani oli vain joku vika.
      Tykkään kovasti siitä Oltermannin täyteläisestä ja odotin kyllä että tämä olisi ollut vielä parempaa! :)

      Poista
  2. Niin ja piti vielä lisätä, että blogin uusi ulkomuoto näyttää oikein hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Täytyy vielä tehdä uusi "ylätunnistekuva", kunhan saan otettua kunnon kuvia elukoista ja leipomuksista. Ei vielä ihan ole hallussa tuo uuden kameran käyttö! ;)

      Poista
  3. Ihana piirakka, jota täytyy pian varmasti kokeilla. Nami!:)
    Minä maistoin kanssa tuota Oltermanni Cheddaria ja tykkäsin.. Ihan hyvää, voisin ostaa uudelleenkin. Varsinkin ruisleivän päällä kera tomaattiviipaleiden oli oikein herkullista. Olen huomannut, että todella tuoreina nuo juustot tuppaavat olemaan vähän murenevaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, eli ehkä mun juustoni oli vaan liian tuoretta! Täytyy siis testata uusiks.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Voi, porkkanasämpylät on meillä suurta herkkua :) Ja kiva on tosiaan tämä uusi ulkoasu. Itsekin uudistin juuri oman blogin ulkoasun syksyisemmäksi ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)