keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Juuretonta ruisleipää

..eli ruisleipää ilman juurta! Lahoa Rautaa -blogissa oli tehty tällä resepsuunilla ruisleipää. Muistaakseni olen tähän jossain muussakin blogissa törmännyt, mutta nyt erityisen houkuttelevien kuvien takia oli minunkin ihan pakko testata. Ja kyllähän tämä hyvää ruisleipää oli! Vielä jäi kylläkin kutkuttelemaan se ruisleivän tekeminen oikein kunnon juureen. Ehkä tulevan talven aikana! Mutta tämä oli oikein kelpo versio ruisleivästä (ja nopeampi sellainen). Ehkä kuminaa olisi voinut lisätä hiukan mausteeksi.

Ruisleipä ilman juurta (2 kpl)5 dl vettä (+42 astetta)
8 dl ruisjauhoja
½ pss kuivahiivaa
½ rkl suolaa
2 tl sokeria

Lisää hiiva veteen ja sekoita joukkoon kuiva-aineet. Anna kohota tunti, leivo runsaassa jauhossa kaksi reikäleipää ja paista 230 noin 50 minuuttia. 

Syksyistä Koivurantaa

 Pakko vielä mainita, kun sain eilen olla niiiiiin ylpeä meidän Jimpasta!! Jimi tosiaan käy n. 2 kertaa kuukaudessa vesiterapiassa. Asiasta tietämättömille, syy käynteihimme johtuu tästä syystä KLIK. Eilen treenasimme oikein toden teolla, ylämäkitreenejä. Jimi veti ihan mielettömän kovan treenin, eikä ollut edes yhtään poikki treenien jälkeen. Vesialtaassa vietetyn treeniajan voi suoraan kertoa kolmella, niin saa sen ajan mitä se olisi ollut kuivalla maalla tehtynä. On se kyllä kovakuntoinen pappasti!! <3
Kaiken lisäksi otettiin vesiterapian jälkeen vielä muutamia tottisjuttuja (=hiottiin tekniikkaa), ja niin vaan kiihtyi jätkä nollasta sataan taas ihan sadasosasekunnissa. Kyllä mulla vaan on niiiin hieno koira!!!

6 kommenttia:

 1. Ihana syysmaisema! Tuo joki on kyllö näin syysaamuina mielestäni kauneimmillaan. Pikku pakkanen, aurinko ja usva... Minä en ole vielä koskaan tehnyt itse ruisleipää, mutta haaveissa olisi, jahka tupa ja leivinuuni ovat kunnossa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole tehnyt sitä kunnon, aitoa juureen tehtyä ruisleipää. Mutta leivinuunissa siitä tulee varmasti ihan mielettömän hyvää! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Täytyy sit talvella tehä juuren vaihtoja! Tai ruipin paistajais kestejä?? :D hyvä <3 jimpu <3 (.. Kysyitkö sitä sivulle tuloa?..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäjärven Pirkot vois kyllä jotkut leivontakestit järjestää!! :)
   Kysyin sivulletulosta ja sain paljon muitakin hyviä tokovinkkejä. Voitas pitää joskus jotkut temppuilu/toko treenit. Me voitas Jimpan kans tulla teiän aksaoppiin ja me voidaan sit näyttää jotain tokotemppujuttuja! :D

   Poista
 4. Voi miten ihanalta teillä näyttää! Upeat on maisemat!

  Kokeile ihmeessä juureen leivottua ruisleipää. Vaikka se hidasta onkin, niin on se kyllä hyvääkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)